bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,702.80 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.16 4.74%
bnb
BNB (BNB) $ 590.65 2.44%
solana
Solana (SOL) $ 134.84 5.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453256 3.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140625 6.68%

Altcoin uyarısı geldi: Ether-Bitcoin paritesinde kritik sinyal!

Ether bitcoin dusus

Verilere göre, Ether-Bitcoin paritesindeki son görünüm ve oluşan yapı altcoin düşüşünün sürebileceği yönünde. Kripto para piyasasındaki düşüş derinleşecek mi?

Yapılan analizlere ve tarihsel verilere göre, Ether-Bitcoin grafiğinde bir Death Cross gerçekleşmek üzere. Death Cross, düşüş sinyali veren bir grafik görünümü olarak yorumlanıyor.

Analizler, Ether-Bitcoin paritesinde oluşan yapının altcoin boğaları için uyarı niteliğinde olduğunu ve kripto piyasasının düşüş yaşayabileceğini ifade ediyor.

BTC ETH dusus yasadi

Ether-Bitcoin paritesi tehlike çanlarını çalıyor

CoinDesk’in yapmış olduğu bir habere göre, altcoin gidişatı pek de iyi görünmüyor. Haberde, Ether-Bitcoin paritesinde Death Cross’un gerçekleşmek üzere olduğu öne sürüldü.

Bu grafiksel veri, kısa vadeli hareketli ortalama ile uzun vadeli hareketli ortalamanın kesişimini ele alıyor ve düşüş sinyali veriyor. Kısa vadeli hareketli ortalama, uzun vadeli hareketli ortalamanın altına düştüğünde Death Cross gerçekleşiyor. Analizler, bu momentumun uzun vadeli düşüş senaryosu olduğunu gösterdi.

ETH’nin zayıf bir performans sergilemesi ve yatırımcıların riskten kaçınmaya yönelmesi, altcoin’lerdeki düşüşü şiddetlendiriyor. Bu nedenle Death Cross’un gerçekleşmesine muhtemel gözüyle bakılıyor.

Yapılan teknik analiz, ETH/BTC paritesinin destek seviyesinin altına düşmesi ve Death Cross’un gerçekleşmesiyle birlikte altcoin boğalarının tedirgin olacağını aktardı. Verilere göre, opsiyon piyasası da bu senaryoyu destekleyen nitelikte.

TradingView’e göre, ETH/BTC paritesinde 50 haftalık basit hareketli ortalama (SMA), 200 haftalık SMA’nın altından geçmek üzere. Yaklaşan Death Cross, BTC ve ETH’deki düşüşü tetikliyor.

Verilere göre, ETH/BTC paritesinde bu yıl yaklaşık yüzde 10 düşüş görüldü.

Singapur merkezli QCP Capital, yayımladığı bir notta, “ETH/BTC, kritik bir destek seviyesini test ediyor.” yorumunda bulundu. Veriler, aşağı yönlü bir baskının oluştuğunu ve korkuya dönüşen bir ortamın yaratıldığını ifade etti.

Diğer taraftan türev borsası Deribit’te BTC ve ETH pozisyonlarının fiyatlandırılma şekli de yakın vadede ETH’nin düşük performans göstereceği yönünde şekilleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala