bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,477.01 0.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.92 3.78%
bnb
BNB (BNB) $ 596.62 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 141.31 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517951 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468776 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147895 0.50%

JPMorgan, Ether (ETH) için kurtuluş kapısını gösterdi!

JPMorgan ether eth

JPMorgan, Lido pazar payının azalması ve Dencun yükseltmesiyle birlikte Ether’in (ETH) menkul kıymet olmaktan kaçınabileceğini belirtti.

Kripto para piyasasında boğa beklentisi hakim. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz ay tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmayı başardı. Ancak Ether (ETH), BTC ile birlikte ilerleyemedi ve ATH seviyesine yaklaşamadı.

Spot Bitcoin ETF’lerin BTC’yi 70.000 doların üzerine çıkarması, gözleri spot Ethereum ETF’lere çevirdi. Ancak ABD’li düzenleyici SEC, Ether için ETF’leri onaylamaya sıcak bakmıyor. Bunun sebebi olarak ise Ether’in menkul kıymet olduğu gösteriliyor.

Bankacılık devi JPMorgan, Ether’in menkul kıymet durumuna değindi. Dev şirket, birkaç önemli faktörün Ether üzerindeki baskıyı azaltabileceğini aktardı.

ethereum dencun

JPMorgan, Ether gidişatını yorumladı

Küresel bankacılık devi JPMorgan, Ether (ETH) hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. JPMorgan analistleri, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda Ether’in menkul kıymet sürecine değindi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri, Lido’nun pazar payının Ether’i menkul kıymet olarak sınıflandırmaktan koruyabileceğini ileri sürdü. Analistlere göre, Ethereum ağında yer alan en büyük likit staking protokolündeki yığılmanın azalması gerekiyor.

Ethereum ETH

Lido’nun stake edilmiş ETH’deki payının düşüş yaşadığına dikkat çeken analistler, “Bu durum Ethereum ağındaki yoğunlaşmayla ilgili endişeleri azaltmalı ve böylece Ether’in gelecekte menkul kıymet olarak tanımlanmaktan kaçınması şansını artırmalıdır.” yorumunda bulundu.

Analistler, Lido gibi protokollerin merkezileşmeye yol açtığı ve Ether için risk oluşturduğu yönünde görüşe sahip. JPMorgan, bu nedenle Lido kan kaybettikçe Ether’in rahatlayacağını düşünüyor.

JPMorgan analistleri Dencun yükseltmesinin de olumlu gelişme olduğunu belirtti. Analistlere göre, katman-2 işlem ücretlerini düşüren ve toplam kilitli varlık miktarını artıran Dencun, Ethereum ekosistemini nihai katman haline getiriyor.

Bankacılık devinin raporuna rağmen ETH tarafında tam anlamıyla bir tedirginlik yaşanıyor. ETH, 3.500 dolar bölgesini geri almak ve kalıcı olmak için mücadele veriyor. BTC’ye nazaran daha zayıf bir performans sergileyen ETH için beklentiler bir hayli yüksek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala