bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,234.41 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,921.78 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 596.21 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.88 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500602 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43722 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140653 2.80%

Solana’nın popüler platformu Cypher, güvenlik ihlali yaşadı

solananin populer platformu cypher guvenlik ihlali yasadi

Solana tabanlı Cypher, güvenlik ihlali nedeniyle yaklaşık 1 milyon dolarlık kripto para birimi kaybetti. Bu olay, yüksek profilli bir hacker toplantısı sırasında ortaya çıktı ve şimdi protokolün sözleşmeleri donduruldu, kullanıcılar ise endişeli bir bekleyiş içinde.

Cypher Güvenlik İhlali Yaşadı

Solana’nın popüler, merkezi olmayan borsa platformu Cypher, yaklaşık bir milyon dolarlık kripto para biriminin kaybedildiği güvenlik ihlali nedeniyle salı günü şaşırtıcı bir duruma düştü. Olayın ortaya çıkışı, protokolün şu anda mühürlendiği ve kayıp fonlar üzerine müzakerelerin devam ettiği bir zamanla çakışıyor.

Bu, Solana Blockchain ağındaki Cypher’ı zirveye taşıyan sadakat programının bir parçası olarak bir airdrop kampanyasının bir sonucu olarak oluştu. Kullanıcılar ve tüccarlar, ödül puanları ile motive edildi ve platform, bu özelliği sayesinde büyük bir popülerlik kazandı.

İlginç bir şekilde, bu güvenlik olayı, Cypher’ın Amerika’nın Utah eyaletinde bulunan Salt Lake City’de iki yılda bir düzenlediği, hacker topluluğuna yönelik bir etkinlik olan mtnDAO sırasında meydana geldi. Etkinlikte ayrıca Solana ticaret protokolü marginfi de yer aldı, ancak şirketin kendisi, kendi Discord kanalında yaptığı bir duyuruyla, olaydan etkilenmediğini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala