bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

Seul Hükümetinden Metaverse Adımı

seul hukumetinden metaverse adimi

Son yılların popüler konularından birisi olan metaverse, dünya genelinde hızla benimsenmeye devam ediliyor. Seul Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamada, şehrin metaverse projesinin halka açıldı.

Seul Şehrin Metaverse Projesini Halka Açtı

Güney Kore’de Blockchain tabanlı teknolojiler yaygınlaşmaya devam ediyor. Güney Kore’nin başkenti olan Seul, metaverse projesini başlattı. Seul Büyükşehir Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların şehir hizmetlerine sanal bir ortamda erişmesine imkân tanıyan Metaverse Seoul projesini duyuruldu.

seul hukumetinden metaverse adimi 2

Yapılan açıklamaya göre Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon, projenin beta testi sonrasında Metaverse Seoul’ün ilk aşamasının başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, çevrimiçi ortam, başkentin “vatandaşları için bir iletişim yeri” olarak hizmet gösterecek. Yeni proje ile birlikte, Seul’ün pek çok cazibe merkezini sanal olarak ziyaret edilebilecek, resmî belgelere erişilebilecek ve vatandaşların belediye ile ilgili soruları yanıtlanabilecek.

Metaverse Seoul projesinin ilk aşaması 2 milyar won yani yaklaşık 1.6 milyon dolara mal oldu. Projenin ikinci aşamasında ise Metaverse Seoul’de şehir ofislerine şahsen gidip gelmekte sorun yaşayan yaşlı vatandaşlar için hizmetler daha erişilebilir hale getirilecek. Verilere göre 2022 yılı itibariyle Güney Kore nüfusunun yüzde 17’si 65 yaşın üzerinde.

Son ölçümlere göre 52 milyonun üzerinde nüfusu bulunan ve dünyanın en yüksek internet bağlantı hızlarından birisine sahip olan Güney Kore, bu son proje ile birlikte Blockchain tabanlı teknolojilere öncülük etmeye devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala