bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Ripple, SEC Davasında Savunmasını Güçlendiriyor

ripple sec davasinda savunmasini guclendiriyor

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belge talep etti.

Ripple şirketinin yöneticileri olan Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’ın avukatları, Yargıç Analisa Torres’tan SEC’in Ripple aleyhine açtığı davaya ilişkin olarak Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgeler oluşturmaya zorlamasını istedi. Blokzinciri devi, SEC’nin menkul kıymet olarak tanımlamadığı en büyük iki kripto para olan Bitcoin ve Ethereum hakkında belgeler sunmasını talep etti.

Bilindiği gibi, XRP’nin Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olmadığı iddia ediliyor. Ancak XRP, merkezi yapısı nedeniyle sıkça eleştiriliyor. SEC ise, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgelerin dava ile bir ilgilisini olmadığını iddia ediyor.

Ripple: SEC Kanıtları Saklıyor

Ripple ayrıca, kurumun borsalara XRP’nin bir menkul kıymet olmadığının söylendiğini belirterek kanıtları saklamakla suçladı:

“Bugüne kadar toplanan bilgilere dayanarak, SEC’e, sofistike piyasa katılımcıları tarafından XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı ve bu pozisyon hakkında geri bildirim istediği, ancak Aralık 2020’de bu davadaki iddialarını sunana kadar aksine bir kamuoyu açıklaması sunmadığı açık. Bu gerçekler hakkında öğrenilecek her şeyi öğrenmek (ister iç ister dış iletişim yoluyla olsun) savunma ile ilgilidir ve Mahkemenin dava için kritik olan birkaç konuyu anlamasının merkezinde olacaktır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala