bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,688.87 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,431.05 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 585.82 0.58%
solana
Solana (SOL) $ 181.92 5.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622822 5.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415498 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132634 2.67%

XRP fiyatı düşmeye devam edecek mi? Ripple yorum

ripple xrp

Bitcoin’in zirve testinden başarısız olduğu günlerde Ripple (XRP) fiyatında olumsuz seyir devam ediyor. Yatırımcılar, XRP fiyatının önümüzdeki günlerde ne yönde hareket edeceğini son günlerde sıklıkla arştırıyor.

Ripple’da devam eden düzeltmenin ne zaman sona ereceği ise hala merak konusu. Bu yazımızda, ABD merkezli blokzincir şirketinin ana kripto parasındaki teknik görünüme göz atacağız.

XRP’ye Fibonacci engeli

Geçtiğimiz yedi gün içinde XRP fiyatı düzeltmeden kısmen toparlandı. Ancak, dün itibarıyla Ripple yönü yeniden aşağı tarafa çevirdi.

Son düşüş, Ripple 0,382 Fibonacci direncini test ederken yaklaşık 0,632 dolar seviyesinde gelen baskıyla gerçekleşti. Fibonacci düzeltmesine göre XRP yeniden 0,52 dolar desteğini ziyaret etme potansiyeline sahip.

ripple xrp analiz 1

Bu gerilemeye rağmen, günlük grafik daha yükseliş eğilimli bir görünüme işaret ediyor. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) indikatörü, Ripple için yükseliş ihtimaline dair bir sinyal veriyor. Bir diğer momentum indikatörü olan RSI ise nötr bölgede.

Ripple’da düşüş devam edecek mi? 4 saatlik periyoda dikkat

XRP teknik görünümünde 4 saatlik periyot daha olumsuz bir senaryoyu ortaya koyuyor. MACD çizgileri, düşüş bölgesine geçişin eşiğinde. Kısa vadede Göreceli Güç Endeksi (RSI) indikatörü ise nötr durumda kalmaya devam ediyor.

ripple xrp analiz 2

Aynı zamanda, RSI nötr bölgede seyrediyor ve yükseliş veya düşüş momentumuna dair net bir sinyal vermiyor. Haftalık grafikte ise MACD halihazırda negatif tarafta.

Ripple için yukarı yönlü olarak 0,75 dolar direnci dikkat çekiyor. Ana destek seviyesi 0,53 dolarda yer alırken bu rakam kaybedilir ise XRP fiyatı 0,43 dolara kadar düşüşe devam edebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala