bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,106.91 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,260.19 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.12 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 137.69 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512706 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4612 1.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14727 1.05%

FTX’ten Solana (SOL) satışı: Benzeri görülmemiş bir durum

Solana FTX

FTX, aralarında Galaxy Trading ve Pantera Capital’in de olduğu firmalara coin başına 64 dolar ortalamayla yaklaşık 1,6 milyar dolarlık kilitli Solana (SOL) sattı.

Bloomberg’ün yapmış olduğu habere göre, batık kripto şirketi FTX, yüklü miktarda Solana (SOL) satışı yaptı. Galaxy Trading ve Pantera Capital gibi sektörün önemli şirketleri, indirimli anlaşma ile FTX’ten SOL satın aldı.

FTX, 25 milyon ila 30 milyon arasındaki kilitli SOL coin’leri ortalama 64 dolardan sattı. Bu indirimli satış ile birlikte, FTX’in 2,6 milyar dolarlık SOL stoğunun yaklaşık üçte ikisi el değiştirdi.

SOL satışı gündemde bomba etkisi yarattı

Solana sol ftx satis

FTX yüklü miktarda Solana (SOL) satışı yaptı

Bloomberg’ün kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, batık kripto borsası FTX kritik bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın detayında ise Solana (SOL) satışı yer aldı.

Konu hakkında konuşan kaynaklar, FTX iflas yöneticilerinin Galaxy Trading ve Pantera Capital gibi şirketlere 2,6 milyar dolarlık Solana (SOL) stoğunun 1,9 milyar dolarlık kısmını sattı. Batık şirket, SOL’leri 64 dolar ortalamayla elden çıkardı. SOL, gün içinde yüzde 6,5 düşüşle 172 dolardan işlem gördü.

FTX’in nakide dönme kapsamında yürüttüğü strateji, kripto sektörü açısından benzeri görülmemiş bir durum olarak yorumlandı. Alıcılar, SOL mevcut seviyede kalırsa büyük bir getiri elde etmiş olacak. Olası yüzde 62,86’ya kadar SOL düşüşü ise alıcıları riske sokacak.

Piyasa yapıcı Caladan’ın yatırım müdür Evan Weng, temelde bu işlemin zamanı indirimle satın almak olduğunu dile getirdi. Weng’e göre satın alınan SOL’ler dört yıl boyunca kilitli kalacak. Ancak şirketler, dört yıllık riski satın alarak daha az bir ödeme karşılığında bu SOL’leri elde etti. Caladan ise indirimli SOL satışına dahil olmadı.

FTX, potansiyel bir yatırımcıya gönderdiği e-postada, satış sürecini Mart ayında duraklattığını bildirdi ve şimdiye kadar ne kadarlık bir satış yaptığını belirtmedi. Şirketin satışlara ne zaman devam edeceği ise bilinmiyor.

Galaxy Trading, FTX’ten SOL satın almak için yaklaşık 620 milyon dolar topladı. Galaxy Trading, yatırımcılardan yüzde 1’lik yönetim ücreti aldı. Şirketin fonu, yatırımcılara stake etme olarak bilinen bir süreç aracılığıyla getiri sunacak.

FTX’in sattığı 41 milyon SOL, önceden belirlenen bir hak ediş süresince kilitli durumda. Yani kripto piyasasında satışı söz konusu değil. Satışın tamamı dört yıl sürecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala