bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,091.90 1.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.91 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 595.76 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 136.65 5.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518218 2.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460443 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145795 3.48%

Ripple ve SEC davası kırılıma yakın: XRP boğası mı geliyor?

XRP SEC

Ripple ve SEC arasında uzlaşma sağlanacağı yönündeki söylentilerin ardından gözler XRP fiyatına çevrildi. Olası bir uzlaşmada XRP’de boğa koşusu mu başlayacak?

Ripple ile SEC arasındaki dava yıllardır devam ediyor. Dava, Ripple’ın kayıt dışı menkul kıymet yürüttüğünü ve Ripple ekibinin XRP satışı yaptığını ele alıyor. ABD’nin düzenleyicisi SEC, Ripple’a karşı zafer elde etmek için elinden geleni yapıyor. Ancak son düzlüğe girilen davada Ripple’ın elinin kuvvetlendiği yönünde görüşler hakim.

16 Nisan tarihinde yapılması planlanan son ön duruşma öncesi XRP yatırımcıları heyecanlandı. Topluluk, Ripple’ın haklı çıkacağını ve XRP’de boğa koşusunun başlayacağını düşünüyor.

Ripple XRP

Gözler Ripple davasında: XRP için umutlu bekleyiş

CoinPedia tarafından yayımlanan bir habere göre, Ripple ve SEC arasındaki dava son düzlüğe girmiş durumda. 16 Nisan’da yapılması planlanan son ön duruşmada tarafların uzlaşmaya gideceği yönünde iddialar gündemi ısıttı. Spekülasyonlara göre, Ripple potansiyel anlaşmaları SEC ile değerlendirmeye sıcak bakıyor.

XRP topluluğu ise davadan Ripple’ın galip ayrılacağı konusunda iyimserliğini koruyor. Duruşma tarihinin 23 Nisan olarak belirlenmesiyle birlikte gözler XRP’ye çevrilmiş durumda.

Ripple XRP SEC

Ripple’ın stablecoin hamlesi ve 1 milyar XRP’nin kilidini açması, CoinPedia tarafından dava süreciyle ilişkilendirildi.

XRP topluluğunun tanınan ismi JackTheRippler, uzun süredir devam eden Ripple-SEC davasının yakında tamamlanacağı yönünde görüş bildirdi. Bu isimler, özellikle yarın gerçekleşecek son ön duruşmada uzlaşmanın ortaya çıkacağı konusunda iyimser davrandı.

XRP, İran ile İsrail arasındaki gerilimin küresel çapta genişlemesi sebebiyle düşüş yaşamıştı. XRP fiyatı, bir haftada yüzde 15’lik düşüşe imza attı. Popüler kripto para birimi 28,16 milyar dolar piyasa değerine sahip durumda.

Davanın olumlu sonuçlanması halinde XRP fiyatının 0,60 dolar ila 0,65 dolar arasında fiyatlanacağı düşünülüyor. Davanın uzun vadeli etkisinde ise XRP için 50 dolar seviyeleri konuşuluyor.


XRP grafik analizi

XRP, dava süreçlerinin ortasında bir türlü beklenilen çıkışı gerçekleştiremedi. Özellikle Bitcoin’in (BTC) boğa koşusu yaşadığı dönemde XRP’nin hareketsiz kalması dikkat çekti. Bilindiği üzere spot Bitcoin ETF’ler ile kripto para piyasasında boğa koşusu başlamıştı. Bu boğa piyasasında, en kötü performans sergileyen majör altcoin XRP oldu.

XRP grafik

Ripple dava sürecinde sona yaklaştıkça XRP için beklentiler artıyor. XRP, geçtiğimiz günlerde BTC fiyatının 60.000 dolara düşmesiyle birlikte büyük darbe alsa da toparlanmaya başladı.

XRP, bu süreçte 0,5458 dolar direncini hedefleyebilir. Bu direnç noktasının kırılması halinde XRP, kısa sürede 0,6052 dolarda yer alan majör direnç noktasına temas edebilir. 0,6052 doların kırılması halinde 0,6347 dolar direnci ön plana çıkabilir. Tüm bu direnç seviyelerinin aşılması ise XRP fiyatını 0,70 dolara taşıyabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala