bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

Ripple ile Butan Merkez Bankası CBDC Denemesini Başlatıyor

guney asyada guney asya olmayan bir ulke bhutan

Butan Merkez Bankası, Ripple ile ortak proje geliştiriyor. Japon finans haber kuruluşu Nikkei’nin bildirdiğine göre, Ripple ve Butan Merkez Bankası ortaklaşa CBDC (Merkez Bankası tarafından üretilen dijital para birimi) geliştiriyor.

San Francisco merkezli şirket, dağıtılmış defter teknolojisini CBDC Özel Defter ürününün yardımıyla Butan’ın mevcut ödeme sistemine entegre edecek.

Deneme sürecinde, sınır ötesi ve toptan ödemeler için Ripple destekli merkez bankası dijital para birimi kullanılacak.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, şirketinin farklı CBDC’lerin birlikte çalışabilirliğe ulaşmasını sağlayacak bir platform geliştirmek istediğini belirtti.

ripple 1280x720 5

Ripple CBDC için Aracı Oluyor

Merkez bankası başkan yardımcısı Yangchen Tshgyel, Ripple destekli bir dijital Ngultrum’un “sürdürülebilir” bir ödeme aracı olmasını istediğini belirtti:

Ripple ile işbirliğimiz, CBDC’lerin Butan’da alternatif ve sürdürülebilir bir dijital ödeme aracı oluşturma potansiyelinin kanıtıdır.” 

Bu ortaklığın ülkedeki finansal erişimi yüzde 85 oranında artırması bekleniyor.

Ripple CTO’su David Schwartz kısa süre önce XRP Ledger’da merkez bankalarının kendi ağlarını kurmalarına izin verecek federe yan zincirler kavramını tanıttı ve “CDBC’lerin Geleceği” adlı bir makale yayınladı.

Ek olarak Butan Kraliyet Para Otoritesi üst düzey ödeme sistemi yetkilisi Tashi Yezer‘in Nisan ayında gerçekleşen APAC bölgesi için Ripple’ın Swell web seminerinde konuşmacılardan biri olduğunu hatırlatalım.

Diğer taraftan Ripple’ın SEC ile olan davaları sürerken böyle bir adımın atılması birçok kişi için umut vadedici olarak yorumlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala