bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,877.85 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.77 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 594.22 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 136.04 5.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51689 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459253 3.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145467 3.42%

Revolut, ABD’de kripto hizmetlerini sonlandırıyor

Revolut, ABD'de kripto hizmetlerini sonlandırıyor

Fintech şirketi Revolut, ABD’deki kripto hizmetlerini sonlandırma kararı aldı. Şirketin kararında düzenleme çalışmalarındaki belirsizliğin etkili olduğu belirtildi. Karar, şirketin ABD dışındaki kullanıcılarını kapsamayacak. Şirketin küresel çapta kripto kullanıcılarının yüzde 1’inden daha azı karardan etkilenecek.

revolut kripto para karti baslattitf

Revolut’tan ABD kararı

Revolut, kripto hizmetlerinine yönelik önemli bir kararı duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, 2 Eylül’den itibaren Revolut‘un ABD’deki müşterilerinin kripto paralar için satın alma emri veremeyeceğini bildirildi. Satış emri ise 2 Ekim’e kadar verilebilecek. Açıklamada, kapanış için son tarihin 3 Ekim olduğu belirtildi. Bu tarihten itibaren cüzdanlarda kripto para tutulamayacak, alım-satım işlemleri kapatılacak.

Revolut sözcüsü, kararın ABD’de gelişen düzenleyici ortam ve piyasadaki belirsizliklerden kaynaklı alındığını ifade etti. Şirket sözcüsü, “ABD’de Revolut aracılığıyla kripto paralara erişimi askıya almak gibi zor bir karar aldık” dedi. Şirketin ABD’deki bankacılık ortağının Metropolitan Commercial Bank olduğunu ifade edildi. Açıklamada, ABD dışında ülkelerde kripto hizmetlerinin devam edeceği kaydedildi.

ABD’li kullanıcıların kripto varlıklarını son tarihe kadar elden çıkartması gerekiyor. Şirket, cüzdanlarda kalan varlıkların 3 Ekim itibarıyla tasfiye edileceğini belirtti.

Revolut, SEC’in kayıtsız menkul kıymet listesini genişletmesinin ardından Polygon (MATIC), Solana (SOL) ve Cardano’yu (ADA) liste dışı bırakmıştı. Şirket, üç tokenı elinde bulunduranların 18 Eylül’den önce satmaları gerektiğini bildirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala