bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

NFT Sektöründe Neler Yaşandı? (11-18 Mart)

NFT Satisinda Ethereum ve Solana Dusuyor1

NFT sektöründe de birçok yeni gelişme yaşanıyor. Şimdi birlikte bu hafta NFT sektöründe neler yaşandı inceleyelim.

Ethereum ve Solana’da NFT Satışları Sert Düştü

Ethereum ve Solana ağındaki NFT satışlarında düşüş yaşandı. Forkast raporuna göre blockchain platformlarında NFT satışlarında olumsuz eğilim sergilendi. Üçüncü en büyük NFT ağı olan Polygon ise NFT satışları konusunda artış yaşadı.

Çin Parlamento Üyesinden NFT Çağrısı

Çin Parlamento üyesi Feng Qiya, ülkedeki NFT düzenlemesi için düğmeye bastı. Çin merkezli bir haber kuruluşu olan STCN’ye açıklamalar yapan Feng Qiya, gerçekleştirilecek olan müzakerelerin, ülkedeki NFT eserleri için geniş kapsamlı sonuçlara katkı sağlayacağını belirtti.

Meta’dan Beklenmedik NFT Kararı

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi olan Meta, geçtiğimiz aylarda pek çok kullanıcıyı heyecanlandıran NFT kararını açıklamıştı. Meta o dönem yaptığı açıklamada, Facebook ve Instagram için NFT adımı attığını duyurmuştu. Yapılan son açıklamaya göre Meta, Facebook ve Instagram için NFT planlarını askıya aldı.

Square Enix, İlk NFT Koleksiyonunu Duyurdu

Blockchain oyunlarına ve NFT’lere olan desteğiyle bilinen dünyanın en büyük oyun stüdyolarından birisi olan Square Enix, NFT koleksiyonu Symbiogenesis hakkında yeni bir duyuru yaptı. Square Enix tarafından yapılan açıklamada, Symbiogenesis NFT koleksiyonunun 10.000 parçadan oluşacağı belirtildi. Square Enix, yeni NFT koleksiyonu hakkında bir fragman yayımladı.

Silicon Valley Bank Çöküşünün Etkisi NFT Projelerini Teğet Geçti

Son yıllarda popülerliğini giderek artıran NFT’ler, geçtiğimiz yaşanan kripto para birimlerindeki düşüşten olumsuz etkilenmişti. 2023 yılına iyi bir başlangıç yapan NFT’lerin bu sefer Silicon Valley Bank’ın kapatılmasıyla başlayan süreçten etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyordu. Yayımlanan bir rapor Silicon Valley Bank’ın çöküşünün NFT projelerine etkilerini gözler önüne serdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala