bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,910.12 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.74 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 601.79 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.81 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527705 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46674 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149488 2.28%

Nansen, UST’nin Sabit Değerini Neden Kaybettiğini Açıkladı

nansen ustnin sabit degerini neden kaybettigini acikladi

Nansen tarafından hazırlanan raporda, Terra Blockchain ekosisteminin stablecoin’i olan Terra USD’nin (UST) değer kaybının nedenleri sıralandı. Nansen, UST değer kaybının birden fazla büyük kuruluşun çalışması nedeniyle yaşandığını belirtti.

UST Sabit Değerini Neden Kaybetti?

Nansen tarafından hazırlanan bir raporda, Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) çöküşünün nedeni ele alındı. Hazırlanan raporda, Terra ekosisteminde bulunan güvenlik açıkları ve Terra (LUNA) ile UST’nin kurtarılması için birden büyük kuruluşun çalışma yapmasının çöküşü getirdiği belirtildi.

Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) çöküşüne geçmeden önce, Terra Blockchain topluluğu, Terra 2.0’ı oyladı ve lansman tarihi olarak 27 Mayıs 2022 tarihi açıklanmıştı. Terra 2.0 canlandırmasında yaşanan bazı ufak sorunlar nedeniyle lansman bir gün ertelenmiş ve yeni tarih 28 Mayıs 2022 Türkiye saati ile 09.00 olarak açıklanmıştı. Terra 2.0’ın onaylanmasıyla birlikte Terra USD (UST) artık TerraClassic USD (USTC) olarak isimlendirildi. Terra (LUNA) ise Terra Classic (LUNC) olarak yeniden isimlendirildi. Terra 2.0 ile birlikte UST desteği sonlandırıldı ve burada pek çok yatırımcının yatırımları kayboldu.

nansen ustnin sabit degerini neden kaybettigini acikladi 2

Normal şartlarda 1 dolar olması gereken UST’nin fiyatı yaşanan olayların ardından dolar sabitini kaybetti. UST’nin dolar sabitini kaybetmesiyle birlikte Terra (LUNA) çöküşü de hızlandı. Pek çok kişi bu çöküşün nedenlerini merak ediyordu ve oluşturulan Nansen raporu bu çöküşün nedenlerini sıraladı.

nansen ustnin sabit degerini neden kaybettigini acikladi 3

Rapora göre az sayıda adres Terra Blockchain ekosistemindeki zayıflıklardan yararlandı. Raporda tek bir hacker ya da saldırgan grubun UST dengesinin bozulmasına neden olmadığı belirtildi. Raporda çöküşün nedeni için yedi adres verildi. Bu adreslerin büyük bir kısmının önemli token sahibi kişiler olduğu belirtildi. Son olarak raporda UST’nin kurtarılması için birden fazla hesabın aktif olarak rol oynamasının çöküşü hızlandırdığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala