bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

MyTona, Metaverse’e Giren İlk Rus Şirketi Oldu

mytona metaversee giren ilk rus sirketi o oldu

Yakutsk merkezli bir oyun geliştiricisi MyTona, yeni paylaştığı bir duyuruda “Mytonaverse” adlı metaverse’nin Aralık ortasında yayına gireceğini açıkladı. Böylece şirket, Rusya’da Metaverse sektöründeki planlarını açıklayan ilk şirket oldu.

Metaverse konusunda planlarını açıklayan şirket şu açıklamada bulundu:

“Uygulamamız, iletişimi gerçek hayattaki etkileşimlerle yaklaştırıyor: mevcut sürümde kullanıcılar sanal toplantılar yapabilir, farklı sosyal merkezlere (dünyalara) seyahat edebilir ve dünyanın her yerinden arkadaşlarıyla metaverse partileri düzenleyebilirler.”

mytona metaversee giren ilk rus sirketi o oldu 2

MyTona Metaverse Dünyasına Hızlı Bir Giriş Yaptı

Metaverse sektörünün 2022 yılına kadar trilyon dolarlık bir endüstri olacağı tahmin edilmekte. Bu yüzden öncelikle Meta (Facebook) olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, metaverse odaklı planlarını açıkladı. Bu şirketlerin arasına son olarak dahil olan MyTona da benzer hedefler doğrultusunda ilerliyor.

Birçok farklı metaverse’ün ortaya çıkması hakkında konuşan Actai Global Başkanı Bill Tai şunları söyledi:

“Bence (eğer olabilseydi) sadece bir metaverse olmalıydı, ama bence bu asla böyle olmayacak. Bence metaverse öznel bir oldu.”

Son olarak, Axie Infinity gibi Play to Earn platformlarının Metaverse sektöründe bir iz bırakmayı başardığını söylesek abartmış olmayız. Bununla birlikte, Decentraland (MANA) ve The Sandbox (SAND) artık piyasa değeri söz konusu olduğunda en iyi metaverse platformlarından biri olmuş durumda. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala