bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,173.66 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.87 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 597.39 2.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.62 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517019 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455511 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148869 0.37%

Kraken’den Avrupa’da Lisans Adımı

krakenden banka hamlesi2

Kripto düzenlemeleri gölgesindeki ABD’li kripto borsaları Avrupa’daki çalışmalarını hızlandırdı. ABD’nin önde gelen kripto para borsası Kraken‘in iştiraki Payward Europe Solutions, İrlanda’dan lisans aldı.

krakenden banka hamlesi

Kraken’in Şirketi, İrlanda’dan Lisans Aldı

Kraken‘in İrlanda’daki yan kuruluşu Payward Europe Solutions, İrlanda Merkez Bankası’ndan sanal varlık hizmeti sağlayıcısı (VASP) yetkisi aldı. Kraken’in İrlanda adımının iki açıdan kritik olduğu belirtiliyor. İlk olarak yarın Avrupa’da kripto yasa tasarısı MiCA oylanacak. MiCA ‘nın onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yasa tasarısından önce onay alan şirketlerin bazı kısıtlamalar için ek süresi olacak.

Diğer taraftan ABD’de düzenleme çalışmaları kapsamında belirsizlikler sürüyor. Kraken‘in en büyük rakibi Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, dün yaptığı açıklamada belirsizliklerin devam etmesi halinde borsanın başka ülkeye gidebileceğini gündeme getirmişti. ABD’de SEC öncülüğünde kripto şirketlerine baskı artıyor. SEC, daha önce Kraken‘e staking hizmeti nedeniyle 30 milyon dolar ceza kesmişti. Böyle bir atmosferde lisans alan Kraken ise Avrupa’da ayak izini genişletmeyi hedefliyor. Payward Europe Solutions, İrlanda’da lisans alan üçüncü kripto şirketi oldu. Daha önce Coinbase ve Gemini, 2022 yılında lisans aldıklarını açıklamıştı.

Kraken Avrupa Operasyonları Başkanı Mark Jennings, İrlanda Bankası’nın kararına ilişkin, “Kripto para birimlerinin ana akım olarak benimsenmesi için açık ve etkili bir düzenleme şart” dedi. Jennings, İrlanda’dan alınan lisansın şirketin meşruiyeti için önemli olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala