bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,032.69 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.74 1.10%
bnb
BNB (BNB) $ 576.26 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 161.59 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514981 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452378 2.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153012 0.55%

Dikkat çeken veri: Kripto işlem hacminde yedi ay sonra düşüş

kripto veri

CCData, kripto paralarda aylık spot ve türev işlem hacminin yüzde 43,8 oranında düştüğünü belirtti. Kripto para piyasasında yedi ay sonra hacim düşüşü yaşandı.

Jeopolitik gerilimler ve ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lere girişlerin yavaşlaması, kripto para piyasasını olumsuz etkiledi. Kripto paralarda işlem hacmi, Nisan ayında son yedi ayın ilk düşüşünü gerçekleştirdi. Spot ve türev işlem hacminde yüzde 43,8 seviyesinde düşüş görüldü.

bitcoin

Bitcoin’in kötü gidişatı etkisini gösterdi

Londra merkezli dijital veri sağlayıcısı CCData yayımladığı son raporda, spot ve türev piyasalardaki kümülatif işlem hacminde yüzde 43,8’lik düşüş yaşandığını aktardı. Yedi ay sonra gerçekleşen düşüşle işlem hacmi 6,58 trilyon dolara geriledi. Mart ayında spot ve türev piyasalardaki işlem hacmi 9,12 trilyon dolar seviyesindeydi.

Vadeli işlem ve opsiyon faaliyetlerinin yüzde 47,6 oranında azalmasıyla türev ürünler yatırımcıların gözünden düştü. Özellikle spot piyasa hacminin yüzde 32,6’lık düşüş yaşaması dikkat çekti. Nisan ayında spot işlem hacmi 2,01 trilyon dolara geriledi.

CoinDesk’e demeç veren CCData, “Bu düşüş, beklenmedik makroekonomik verileri, Orta Doğu’daki jeopolitik krizdeki tırmanışı ve ABD spot bitcoin ETF’lerinden gelen negatif net akışları takip etti” yorumunda bulundu.

Kripto paraların lideri Bitcoin (BTC) halving’ten sonra bir türlü beklentileri karşılayamadı. BTC geçtiğimiz ay yaklaşık yüzde 15’lik düşüşe imza attı. Bu ay da benzer bir düşüş trendini takip eden BTC, kripto yatırımcılarını huzursuz etti.

BTC’nin halving’ten sonra kâr satışlarıyla mücadele etmesi, hemen ardından patlak veren İsrail-İran gerginliği ve sonrasında ABD’nin makroekonomik hamleleri gündemi ısıttı. Bu gelişmeler BTC’nin değer kaybetmesine ve kripto para hacimlerinin düşmesine yol açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala