bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,463.00 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.36 4.57%
bnb
BNB (BNB) $ 548.11 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 137.31 9.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498293 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470999 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156432 4.71%

Avrupa Bankacılık Otoritesi, MiCA Öncesinde Kripto Uzmanları İşe Alacak

yuksek bina 2

Kripto para sektörü hızlı bir şekilde gelişe kaydederken, bu alandaki işe alımlarda artış göstermeye başladı. ABD’de merkezli bankaların iflasının ardından kripto para birimleri güvenli bir liman olarak daha fazla görülmeye başladı. Son olarak Avrupa Bankacılık Otoritesi, MiCA düzenlemesi öncesinde kripto para uzmanları işe alacağını açıkladı.

Avrupa Bankacılık Otoritesi, MiCA Öncesinde Kripto Uzmanları İşe Almak İstiyor

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), Avrupa Birliği’nin yakında çıkacak olan Kripto Varlık Piyasaları yönetmeliği (MiCA) kapsamındaki görevlere hazırlanmak istediği için kripto konusunda yetenekli personel işe alıyor. Avrupa Bankacılık Otoritesi konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kripto varlık ürünleri ve hizmetleri hakkında sağlam bilgi birikimine sahip birinin yanı sıra denetim işlevinin kurulması için hazırlık adımlarını yürütmek rolünü yerine getirmek için finansal kurumları denetleme konusunda birkaç yıllık deneyime sahip birini aradığını söyledi.

61778967932151b754e77ad9

Ayrıca konu ile ilgili olarakAvrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) Başkanı José Manuel Campa daha önce Financial Times’a doğru vasıflı personeli bulamazsa MiCA kurallarını uygulayamayacağından endişe duyduğunu söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala