bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,889.92 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,090.30 4.91%
bnb
BNB (BNB) $ 580.28 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 168.78 6.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524782 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482039 5.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15484 3.44%

Binance, DWF Labs iddialarını reddetti

binance manipülasyon

Kripto para borsası, DWF Labs’ın Binance üzerinden kripto piyasasını manipüle ettiğine yönelik iddiaları reddetti.

Cointelegraph’a açıklama yapan Binance sözcüsü, gündemi meşgul eden DWF Labs iddialarını değerlendirdi. Binance sözcüsü, borsanın DWF Labs’a piyasa manipülasyonu konusunda izin verdiği yönündeki iddiaları reddetti. Sözcü, Binance’in piyasa manipülasyonu belirtileri gösteren trader’ları aktif olarak yasakladığını aktardı.

DWF Labs’ın piyasa manipülasyonu iddialarına ilişkin haber akışı gündemi ısıttı. The Wall Street Journal’a göre, Binance araştırmacıları 2023 yılı boyunca DWF Labs’ın 300 milyon dolar değerinde wash trade (piyasa manipülasyonu) gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Binance tüm bu iddiaları yalanlarken platformda hiçbir manipülasyona izin verilmediğinin altını çizdi.

DWF Labs kripto

DWF Labs manipülasyonu gündemde

WSJ haberine göre, DWF Labs 2023 yılında Yield Guild Game (YGG) token’ını ve en az altı diğer kripto para biriminin fiyatını manipüle etti. Binance ise bu iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu. Binance’e göre, gözetim programı bu tarz manipülasyonları imkansız hale getiriyor.

Benzer iddialar yeniden gündemi ısıttı. İddianın kaynağı yine WSJ oldu. WSJ, 2023 yılı boyunca DWF Labs’ın 300 milyon dolarlık wash trade (manipülasyon) gerçekleştirdiğini öne sürdü. İddiaya göre söz konusu işlemler Binance aracılığıyla yapıldı.

Binance ise raporları yalanladı. Cointelegraph’a demeç veren Binance sözcüsü, “Binance, piyasa gözetim programının platformumuzda piyasa manipülasyonuna izin verdiği yönündeki iddiaları kesinlikle reddetmektedir. Piyasanın kötüye kullanımını tespit eden ve buna karşı önlem alan sağlam bir piyasa gözetim çerçevemiz var. Kullanım koşullarımızı ihlal eden tüm kullanıcılar platformdan çıkarılır; piyasanın kötüye kullanılmasına müsamaha göstermeyiz.” yorumunda bulundu.

Binance sözcüsü, 2,5 trilyon dolardan fazla işlem hacmine sahip olan 355.000 kullanıcıyı kullanım şartlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle işten çıkarttıklarını aktardı. Binance tüm manipülasyon iddialarının karşısında duracağının mesajını verdi.

DWF Labs’ın kurucu ortağı Andrei Grachev de iddiaların karşısında durdu. Grachev manipülasyon yapmadıklarının altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala