bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,903.93 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.72 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 573.08 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 176.75 2.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510748 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46669 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151295 1.11%

Kraken’den Banka Hamlesi

krakenden banka hamlesi

ABD’de kripto sektörünü düzenleme çalışmaları hızlanırken, şirketlerden de karşı adımlar gelmeye başladı. Geçen ay SEC ile başı derde giren Kraken, yasal problemleri aşabilmek için banka kurma hazırlığına başladı. SEC, kısa bir süre önce staking ürünü nedeniyle Kraken’in menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğine karar vermişti.

krakenden banka hamlesi2

Kraken’de Banka Hazırlığı

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, yakın zamanda banka kurmayı planladığını açıkladı. Şirketin Baş Hukuk Yetkilisi Marco Santori, Kraken Bank’ın çok yakında lansmanını yapacağını duyurdu. Santori, staking’in Kraken gelirinin küçük bir yüzdesini oluşturduğunu söyledi ve borsanın yasaları ihlal ettiği iddialarını ise reddetti.

Kraken, SEC ile anlaşma yoluna giderek staking ürününü sonlandırmıştı. Borsa, 30 milyon dolar ceza ödemeyi de kabul etmişti. SEC’in staking adımlarını eleştiren Santori, “Amerikalı müşteriler çok daha riskli borsalara itilecek” değerlendirmesinde bulundu. Artan tedbirlerin her türlü yeniliği engelleyebileceğini vurgulayan Santori, ABD’de kripto sektörüne komplocu bir baskı olduğunu düşünmediğini söyledi. Kraken, mart ayının ilk günlerinde düzenleyici baskıları nedeniyle Signatura Bank ile bazı ortaklıklarını askıya almıştı. Borsadan yapılan açıklamada kurumsal olmayan müşterilerin Signature Bank üzerinden dolar yatırma ya da çekme işlemi gerçekleştiremeyeceği bildirilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala