bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,293.23 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.58 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 602.74 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 143.45 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523476 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468471 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149775 0.28%

KB Bankası Metaverse VR Sistemi Geliştirdiğini Duyurdu

kb bankasi metaverse vr sistemi gelistirdigini duyurdu

Güney Kore’de büyük bir ticari banka olan KB Kookmin Bank, sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak, yeni finansal hizmetler geliştirmek için bir metaverse VR şubesi geliştirdiğini duyurdu. Bu, gençler için finansal eğitim içeriği olarak kullanılacak ve yeni teknolojileri deneyimlemek ve biriktirmek için bir metaverse test ortamı olarak hizmet edecek.

VR şubesi; giriş, ana salon, bireysel genel tezgah ve VIP salonundan oluşur. Ana salonda, “Sayfam” menüsünde kişiselleştirilmiş finansal bilgiler görüntülenebilir. Kişisel genel pencereden havale gibi basit finansal işlemler yapılabilir ve VIP salonunda ise çalışan avatarlarıyla yatırım eğilim analizi ve portföy tasarımı deneyimlenebilir.

kb bankasi metaverse vr sistemi gelistirdigini duyurdu

KB Bank, Metaverse Şubesi için Sharebox ile Ortaklık Kurdu

Güney Koreli KB Kookmin Bank, sanal şubeyi oluşturmak için VR içerik geliştiricisi Sharebox ile ortaklık kurdu. KB, çalışanları eğitmek ve genç yetişkinlere finans hakkında bilgi vermek için metaverse VR şubesini kullanmayı planlıyor.

KB Kookmin Bank’ın baş BT sorumlusu Yoon Jin-soo, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Amaç, yaklaşmakta olan metaverse çağında finansal değişikliklere önceden yanıt vermek ve yeni finansal hizmet deneylerini ve teknoloji yeteneklerini içselleştirmek. Gelecekte, API bağlantısı aracılığıyla gerçek işlem testleri gibi çeşitli finansal deneyler yapacağız.

Ayrıca diğer Güney Kore bankaları da ticari kullanım için metaverse‘i keşfetmeye çalışıyor. Kore Sanayi Bankası (IBK), sosyal medya platformu Cyworld Z’nin metaverse’ini piyasaya sürmeyi planlıyor. Güney Kore’deki KB Kookmin, NH Nonghyup ve Hana Bank gibi diğer büyük bankalar da metaverse doğru ilerliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala