bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Huawei’nin yeni telefonu ABD’yi harekete geçirdi

Temsilciler Meclisi Kripto Duzenlemesi Icin Harekete Geciyor

ABD’de gelişmiş çip teknolojisi için daha sıkı ihracat kontrolleri talep edildi. Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler, gelişmiş çipler için harekete geçti. Milletvekillerinin çağrısı, Huawei’nin Mate 60 Pro akıllı telefonunun tanıtımının ardından geldi. Huawei’nin yeni modelinin çipleri Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) tarafından üretildi.

huawei

ABD’de gelişmiş çipler için kritik talep

İki kıdemli Cumhuriyetçi üye, Biden yönetimini Çin‘e yönelik gelişmiş yarı iletkenler üzerindeki ihracat kontrollerini güçlendirme çağrısı yaptı. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul ve Çin Seçilmiş Komitesi Başkanı Temsilci Mike Gallagher, konu ile ilgili Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’a mektup gönderdi. Mektupta, 2022’de getirilen kapsamlı düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerekliliğinin altı çizildi. Mevcut kurallarda eksiklikler ya da boşluklar olduğuna vurgu yapıldı.

Mektupta, “7 Ekim’de uygulamaya konulan kurallar ve SMIC’in genişleyen kabiliyetleri, Çin’in endüstriyel stratejisini anlamaktan yoksun, askeri hedeflerini kavrayamayan, atıl ve şeffaf olmayan bürokratik sistemin örneğini teşkil etmektedir” ifadesi kullanıldı.

Biden yönetiminden mevcut düzenlemelerin modernize edilmesi talep edildi. Ayrıca Huawei ve SMIC’e yanıt vermesi için çağrı yapıldı. Ayrıca Çinli şirketlerin bulut bilişim hizmetleri aracılığıyla elde edilebilen güçlü yapay zeka çiplerine erişiminin sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala