bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,708.07 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,310.30 5.26%
bnb
BNB (BNB) $ 603.08 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51936 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470423 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149598 2.25%

Hong Kong’lu girişimden blockchain için dev fon

Hong Kong'da ilk lisans verildi

Hong Kong merkezli kripto risk sermayesi (VC) şirketi CMCC Global, Asyalı blockchain girişimlere 100 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yatırımların Titan Fund isimli bir kripto fonu aracılığıyla yapılacağı belirtildi.

hong kong web3 gelisimi icin gorev gucu kuruyor

Asyalı blockchain girişimlerine 100 milyon dolarlık fon

CMCC Global, Asyalı blockchain girişimlere 100 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Fonun açılış finansman turuna Blockone, Pacific Century Group, Winklevoss Capital, Jebsen Capital ve Animoca Brands’in de yer aldığı 30 yatırımcı katıldı.

Titan Fund’ın blockchain altyapısı, oyun ve NFT uygulamaları, borsalar, cüzdanlar ve kredi platformları gibi kilit alanlara odaklanacağı ifade edildi. CMCC Global’in kripto fonu, Hong Kong odaklı erken aşama blockchain girişimlerine öz sermaye yatırımları sunan dördüncü fonu olacak. Fon halihazırda beş yatırım turu gerçekleştirdi ve ikisi Hong Kong merkezli girişimlere yöneldi.

100 milyon dolarlık kripto fonu, sektöre yönelik talebin oldukça düşük olduğu bir döneme gelmesi dikkat çekti. Pitchbook’un verilerine göre, kripto şirketlerine yapılan küresel risk sermayesi yatırımlarının değeri önceki yıla göre yüzde 70,9 oranında azaldı. Anlaşma sayısı da yüzde 55 düşüş kaydetti.

Hong Kong, Ekim 2022’den itibaren kripto politikasında değişikliğe gideceğini duyurmuştu. Hükümet, Web3’ü teşvik etmek harekete geçmiş ve düzenleme çalışmaları üzerinde çalışmaya başladığını bildirmişti. Şehir devlet, kripto borsalarının ve bireysel yatırımcıların önünü açacak düzenlemeleri hayata geçirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala