bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,572.43 3.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,916.76 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 547.94 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 129.82 4.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507802 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443713 0.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126304 2.95%

Google ve Microsoft destekli yapay zeka firmasına milyon dolarlık yatırım

google

Google ve Microsoft destekli yapay zeka firması AlphaSense, 2,5 milyar dolarlık değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldı. AlphaSense’in müşteri listesi S&P 500’ün çoğunu ve Dow 50’de listelenen neredeyse tüm firmaları içeriyor.

Şirketin değeri 2,5 milyar dolara yükseldi

İş zekası ve arama konusunda uzmanlaşmış, işletmeler arası yapay zeka (AI) platformu olan AlphaSense, Bond liderliğinde ve Google’ın ana şirketi Alphabet’in yatırım kolu CapitalG’nin yanı sıra Goldman Sachs ve Viking Global’in de katıldığı 150 milyon dolarlık E Serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

Son turda şirketin değeri, Haziran 2023’te D Serisi sırasında 225 milyon dolar topladıktan sonraki değeri olan 1,7 milyar dolardan 2,5 milyar dolara yükseldi.

AlphaSense’in güçlü pazar konumu ve devam eden büyümesi, yapay zeka sektöründeki yükseliş dolayısıyla da gerçekleşti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AlphaSense CEO’su ve kurucusu Jack Kokko, son yatırım turunun şirketin B2B jeneratif yapay zeka sektörünün ön saflarında yer almasını sağlayacağını şu sözlerle ifade etti.

“Ek sermaye, stratejik yatırım yapmamıza olanak tanıyor, böylece pazarımızdaki üretken yapay zeka devrimine liderlik etmeye devam edebilir ve işletmelerin daha güvenli ve çevik karar vermeyi desteklemek için doğru verileri ve içgörüleri bulmalarına yardımcı olma misyonumuzu yerine getirebiliriz. Pazar istihbaratının geleceğini inşa ediyoruz ve kurumsal müşteriler için aramada devrim yaratmaya devam etmekten gurur duyuyoruz.”

Eyleme geçirilebilir istihbarat

OpenAI’nin ChatGPT’si ve Anthropic’in Bard’ı gibi tüketiciye yönelik üretken yapay zeka modelleri genel amaçlı kitlelere hizmet etmek için tasarlanırken, AlphaSense’in modelleri hem kamu hem de özel analizlerden elde edilen stratejik veriyi ortak noktada birleştiriyor.

Bu da AlphaSense’in “hizmet olarak içgörü” platformunun iş ve finans analitiği hakkında derin içgörüler sunmasına ve eyleme geçirilebilir istihbarat sağlamasına olanak tanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala