bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

Etherscan, Ethereum’un İki Test Ağını Kapatıyor

etherscan ethereumun iki test agini kapatiyor

Başarılı bir şekilde tamamlanan Merge yükseltmesi sonrasında Ethereum test ağlarını aşamalı olarak kapatmaya başlıyor. Yapılan açıklamada, Etherscan’ın Ethereum’un Ropsten ve Rinkeby test ağlarını kullanımdan kaldıracağı belirtildi.

Ethereum’un Ropsten ve Rinkeby Test Ağları Kullanımdan Kalkıyor

Blockchain gezgini Etherscan’ın altyapı desteğini kapatmasıyla, Ethereum’un Ropsten ve Rinkeby test ağlarının kademeli olarak sonlandırma süreci başlıyor. Test ağlarının kapatılmasıyla birlikte, geliştiriciler test faaliyetlerini mümkün olan en kısa süre içinde Sepolia ve Goerli test ağlarına taşımak zorunda kalacak.

etherscan ethereumun iki test agini kapatiyor 2

Ethereum Blockchain ağında, geliştiricilerin yeni yazılımı, Ethereum’un ana ağında başlatılmadan önce test süreçleri için test ağlarında çalıştırılıyor. Test ağları, Ethereum’un ana ağının bir kopyası olarak faaliyet gösteriyor ve geliştiricilerin uygulamalarındaki değişikliği daha düşük riskli bir ortamda denemelerine imkân sunuyor.

Ethereum Vakfı, haziran ayında, 2022’nin dördüncü çeyreğinde, Ropsten test ağının kapatılacağını ve 2023’ün ikinci çeyreğinde ise Rinkeby test ağının kapatılacağını açıklamıştı. Ethereum Vakfı, test ağlarının kapatılacağı tarihi açıklamış olsa da Etherscan gibi altyapı sağlayıcıları, ağ desteğini daha önceden sonlandırabiliyor. Ethereum Vakfı’da tıpkı Etherscan gibi geliştiricileri Goerli ve Sepolia test ağlarına geçmeye davet etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala