bitcoinBTC/TRY
1.267.164,93 TL 0,28%
ethereumETH/TRY
68.095,40 TL 0,71%
tetherUSDT/TRY
28,93 TL 0,07%
bnbBNB/TRY
7.000,14 TL 2,90%
xrpXRP/TRY
19,78 TL 5,38%
solanaSOL/TRY
2.221,62 TL 4,81%
usd-coinUSDC/TRY
28,92 TL 0,04%
cardanoADA/TRY
18,00 TL 19,03%
staked-etherSTETH/TRY
68.024,53 TL 0,89%
dogecoinDOGE/TRY
2,95 TL 4,06%

Paylaş

Son Dakika! Ethereum Merge Gerçekleşti!

Ethereum Merge Gerceklesti

Ethereum Blockchain ağının merakla beklenen Merge yükseltmesi gerçekleşti. Paris yükseltmesinin 58.750.000.000.000.000.000.000.000. TTD tetiklenmesi ile birlikte Ethereum Mainnet ve Beacon Chain‘i birleşti ve Proof-of-Stake’e (POS) geçiş sağlandı. Bu geçiş ile birlikte Surge’ün de ilk adımı atılmış oldu. Peki şimdi ne olacak? Sıradaki adım ne?

Ethereum Merge Gerceklesti

Proof of Work’e Veda: Ethereum Merge Gerçekleşti

İlk olarak Bitcoin’in daha programlanabilir bir hâli olarak 2015 yılında ortaya çıkan Ethereum, bugün gerçekleşen Merge yükseltmesine kadar aktif olarak Proof of Work konsensüs mekanizması ile yürütülüyordu. Ancak bu yükseltme ile birlikte Proof of Stake’e geçen Ethereum Blockchain ağı, bundan sonra varlıklarını stake eden validator’lara emanet edilecek.

Bu yükseltme ile birlikte kullanıcıların hiçbir şey yapmalarına da gerek yok. Öyle ki Merge’den birkaç gün önce Binance ve Paribu gibi birçok borsa, Merge sırasında yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınacağını ve en kısa sürede yeniden açılacağını açıkladı. Bu noktada varlıklarınızı çekemiyorsanız endişe etmenize gerek yok. Bununla birlikte her ne kadar bu geçiş süreci testnet’ler üzerinde binlerce kez denense de Merge sonrası işlem yaparken biraz beklemekte fayda var.

Merge Gerçekleşti! Sırada Ne Var?

Ethereum Merge’ü ve devamında planlanan yol haritasını daha önce sizlerle ‘Ethereum 2.0’a geçiş adımları nelerdir?’ yazımızda ayrıntılı olarak paylaşmıştık. Ancak kısaca değinmemiz gerekirse; Merge’ün PoS’a geçişte ilk adım olduğunu belirtelim. Ethereum’daki madencilik için gereken Hash gücü ihtiyacı ortadan kalksa da geçmiş bloklara dayalı çok titiz bir çalışma devam ediyor. Bu noktada önümüzde 4 adım daha bulunuyor. Bu adımlar sırasıyla Surge (Kaynaştırma), Verge (Sınırlandırma), Purge (Temizleme) ve Splurge (tamamlanma) olarak tanımlanabilir.

Bu noktada adlarından da anlaşılacağı üzere ağın geçişinde adım adım ilerleyen bir yol haritası bulunuyor. Diğer adımların da Merge gibi başarılı bir şekilde gerçekleşmesi durumunda Ethereum, tamamen PoS tabanlı bir ağ olarak işlemlerine devam edecek.

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala