bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,109.84 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.16 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.87 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447832 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13273 0.75%

Elon Musk, Yapay Zekâ Hakkında Yeni Açıklamalarda Bulundu

elon musk yapay zeka hakkinda yeni aciklamalarda bulundu

Kriptoya yakınlığı ile bilinen Elon Musk, kısa bir süre önce OpenAI’ye rakip olarak X.AI isimli yapay zekâ şirketi kurmuştu. Yeni yapay zekâ şirketi için mühendis ve yönetici arayışında olan Musk, yapay zekanın olumsuz yönleri hakkında yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Musk’a Göre Yapay Zekâ Medeniyeti Yok Edebilir

Teknoloji devleri son dönemde, kullanıcılara günlük hayatlarında yardımcı olabilecek üretken bir yapay zekâ (AI) aracı sunmak adına çalışmalar yürütürken, pek çok kişi de bu yeni teknolojinin insan yaşamını tehdit edebileceğini savunuyor. Bu olasılığı göz önünde bulunduran, Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zekâ şirketi kurmuşken, yapay zekanın medeniyeti yok etme potansiyelinin olduğunu dile getirdi.

elon musk yapay zeka hakkinda yeni aciklamalarda bulundu 2

15 Mart tarihinde Elon Musk’ın yeni bir AI girişimi oluşturma planları ve Musk’ın AI araştırmacıları ve mühendislerden oluşan bir ekip kurduğu bilgilerini sizlere aktarmıştık. Musk her ne kadar yapay zekâ alanında varlık göstermek için çalışmalar yürütüyor olsa da bu alandaki potansiyel tehditler hakkında da açıklamalar yapıyor.

Elon Musk’a göre yapay zekâ, insanlık için tehlikeli olabilir. Musk verdiği bir röportajda, yapay zekanın örneğin yanlış yönetilen uçak tasarımından ya da üretimi bakımından daha tehlikeli olabileceğini dile getirdi. Düşük olasılığı kabul ederken şu ifadeleri kullandı:

Ne kadar küçük olursa olsun, bu olasılık dikkate alınabilir, ancak bu önemsiz değildir bu durum uygarlığı yok etme potansiyeline sahiptir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala