bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,663.59 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.72 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.04 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 163.15 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516309 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46441 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150201 3.55%

BlackRock’ın RWA partneri Securitize’den dev adım!

rwa blackrock yatirim securitize

Trilyon dolarlık yatırım devi BlackRock’ın RWA partneri olan Securitize, önemli isimlerin de katıldığı yatırım turundan 47 milyon dolar topladı.

BlackRock’ın RWA (gerçek dünya varlıkları) alanına ivme katmasıyla birlikte, birçok girişim çalışmalarını hızlandırdı. BlackRock ile birlikte BlackRock USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu’nu oluşturan Securitize, önemli bir adım attı.

RWA girişimi Securitize, Circle, Paxos Global, Parafi Capital ve Aptos Labs gibi önemli isimlerin de katıldığı yatırım turunda 47 milyon dolarlık fon topladı. Stratejik turda, dijital menkul kıymetler şirketine önemli bir destek sağlandı.

RWA securitize blackrock

RWA alanında önemli bir yatırım turu geride kaldı

Kripto sektörünün yeni furyası haline gelen RWA (gerçek dünya varlıkları), son dönemde yeterli hacmi ve ilgiyi görmüyor. BlackRock’ın tokenizasyon konusunda attığı adımlar ile gündeme gelen RWA, yakın gelecekte önemli bir rol oynayacak. Bu kapsamda, RWA alanına odaklanan girişimlerin sayısında önemli oranda artış yaşandı.

Dijital varlıklar alanına odaklanan menkul kıymetler şirketi Securitize, BlackRock’ın tokenizasyonuna altyapı sağlaması ve yatırım deviyle partnerlik kurmasıyla gündemde yer edinmişti. Securitize, önemli bir stratejik yatırım turunu geride bıraktı ve 47 milyon dolar topladı.

Cryptorank’ın verilerine göre, 47 milyon dolar yatırım toplayan Securitize’ye önemli isimler katkı sağladı. BlackRock liderliğinde gerçekleştirilen stratejik yatırım turuna, USDC’nin arkasındaki şirket olan Circle, stablecoin ihraççısı Paxos Global, yatırım şirketi Parafi Capital ve katman-1 blokzinciri Aptos’un arkasındaki ekip Aptos Labs katıldı.

Securitize’nin yaptığı duyuruya göre, yatırım turuna Hamilton Lane ve Tradeweb Markets (TW) de katılım sağladı. Dijital varlıklar menkul kıymetler şirketi, topladığı bu fonu sermaye piyasalarını dijitalleştirmek amacıyla kullanacağını duyurdu. Securitize, blockchain teknolojisinin dijitalleşmede daha fazla yer edinmesi için hizmetlerini genişletecek.

Bilindiği üzere Securitize, BlackRock USD Kurusmsal Likidite Fonu’nu oluşturmak için BlackRock ile bir araya gelmişti. BlackRock, Securitize şirketine yatırım yaptı. Trilyon dolarlık yatırım devi, Securitize’nin stratejik turuna da liderlik etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala