bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,672.60 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,954.66 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 162.09 0.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517379 0.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150871 4.92%

Analistler: Bitcoin halving’inden sonraki iki ay dikkat!

bitcoin gidisat

Bitfinex Alpha piyasa raporunda, Bitcoin’in halving’ten sonra iki aya kadar fiyat konsolidasyonu yaşayabileceği belirtildi. Bitfinex’in analistleri, son zamanlarda artan volatiliteyi normal karşıladı.

20 Nisan tarihinde halving gerçekleştiren Bitcoin (BTC), o günden bu yana bir türlü istikrar yakalayamadı. BTC fiyatı, halving’ten bugüne kadar toplam yüzde 12’lik düşüş yaşadı.

Halving’ten bu yana 8.000 dolara yakın değer kaybı yaşayan BTC için analistlerden yorumlar gelmeye devam ediyor. Bitfinex analistleri, yayımlanan Bitfinex Alpha’da çarpıcı yorumlarda bulundu. Analistler, konsolidasyonun beklentiler dahilinde olduğunu ve bunun bir süre daha devam edebileceğini aktardı.

btchaber one cikan

Bitcoin için beklentiler ne?

Kripto para borsası Bitfinex’teki analistler, Bitcoin’in halving’ten sonra iki ay boyunca fiyat konsolidasyonu yaşayabileceğine değindi. Uzmanlara göre, makroekonomik ortam önceki yıllara göre daha fazla direnç gösteriyor ve kısa vadede faiz indirimi gelmeyecek.

Analistler, genel tüketicilerin ve işletmelerin önceki kripto döngülerine göre temel ekonomi hakkında daha fazla bilgili durumda. Bu nedenle ABD’deki ekonomik durum kripto para piyasasının canını sıkmaya devam edecek.

Bitfinex’in analistleri, “Sonuç olarak, BTC fiyatında 1-2 aylık bir konsolidasyon görülebilir ve her iki tarafa da 10.000 dolarlık dalgalanmalar gerçekleşebilir.” yorumunda bulundu.

Raporda, halving ile birlikte sıkılaşan BTC arzının, fiyat üzerindeki herhangi bir etkisinin sonraki aylarda görüleceğini aktardı. Rapora göre, yumuşak bir iniş gerçekleştiren ve resesyondan kaçınan ekonominin de daha iyi performans göstermesi gerekiyor.

Kısacası, Bitfinex Analistleri kripto para piyasasının tekrar yükselişe geçebileceği senaryonun başrolüne ABD’yi koyuyor. ABD’den gelecek makroekonomik veriler BTC gidişatını önemli ölçüde etkileyecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala