bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,295.42 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,933.35 0.43%
bnb
BNB (BNB) $ 593.82 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 145.08 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504548 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441661 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142668 0.68%

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden Blockchain Paylaşımı

Cumhurbaşkanliği Dijital Dönüşüm Ofisinden Blockchain Paylaşimi 2

Blockchain ve kripto para ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede ana odak olurken, çalışmalar hızla sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede, ileriye dönük tarım teknolojilerine yön verecek Blockchain, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında yapılması öngörülen çalışmalar gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden Blockchain Adımı

Her ne kadar henüz görüşme aşamasında olsa da bu tür çalışma ve toplantıların yapılması ileriye dönük çalışmalar için önem arz ediyor. Özellikle uzun zamandır merakla beklenen kripto para yasası sonrası kripto sektörünün ülkemiz için çizgilerinin net bir şekilde belirlenmesi bekleniyor.

Blockchain teknolojisi ise başta bankacılık ve dijital sistemler olmak üzere birçok sektörde kabul görmeye devam ediyor. Bu alanlardan birisi olan tarım sektörü ise Blockchain ve yapay zeka alanlarında oldukça geniş çalışma alanları sunuyor.

Özellikle son dönemde birçok şirket teknolojilerini Blockchain teknolojisi ile harmanlıyor. Tarım endüstrisi de bu sektörlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala