bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Circle: USDC Rezervleri Bugün Kullanılabilecek

Circle USDC Islemleri Pazartesi Gunu Devam Edecek

Kripto para piyasası haftasonu hareketli saatler yaşadı. Teknoloji şirketlerinin bankası Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflas etmesi birçok şirketi olumsuz etkiledi. Stablecoin USDC’nin ihraç eden Circle‘ın SVB’de 3 milyar doların üzerinde parası sıkıştı. Panik yaşayan kripto yatırımcılarının stablecoin varlıklarından kaçışı hızlandı. USDC ve DAI başta olmak üzere stablecoin pazarının lider varlıkları 1 dolarlık çıpalarını kaybetti. Circle ise yaptığı açıklamada pazartesi gününü işaret etti.

Circle’dan USDC Rezervlerine İlişkin Açıklama

Kripto para şirketi Circle, Silicon Valley Bank‘ta tuttuğu 3,3 milyar dolar USDC rezervinin bankanın açılmasıyla birlikte tamamen kullanılabilir olacağını bildirdi. Açıklama Circle CEO’su Jeremy Allaire’den geldi. Allaire, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında “”Circle’ın USDC operasyonları faaliyete açık olacak, yeni otomatik uzlaşmalar yeni iş ortağımız Cross River Bank yolu ile gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. Allaire, Signature Bank üzerinden işlemlerin artık yapılamadığını bildirdi.

circle buyumeye odaklandi yeni ise alim plani2

ABD’de bankacılık krizinin yayılma riski regülatörleri harekete geçirdi. Silvergate ve Silicon Valley Bank’ın ardından Signature Bank da iflas etti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fed Başkanı Jerome Powell ve FDIC Başkanı Martin Gruenberg, SVB ve Signature Bank’taki gelişmelere dair bir açıklama yaptı. Açıklamada bankaların kurtarılmayacağı belirtilirken, mudilerin pazartesi gününden itibaren paralarına erişebilecekleri ifade edildi.

Diğer yandan Circle, cumartesi günü yaptığı açıklamada USDC’nin 1 dolara sabit kalacağına vurgu yapmıştı. Açıklamada, işlemlerin pazartesi günü açılmasının beklendiği ifade edilmişti. SVB’den geri dönüşün zaman alması durumunda ise gerekirse dış borç aranacağı alınarak açığın kapatılacağı ifade edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala