bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,282.22 3.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.43 2.34%
bnb
BNB (BNB) $ 608.09 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 148.70 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530239 3.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477627 5.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152643 4.96%

Circle: USDC İşlemleri Pazartesi Günü Devam Edecek

circle new york duzenleyicisini binance konusunda uyardi

Silicon Valley Bank’ta 3 milyar doların üzerinde varlığı kalan Circle‘dan açıklama geldi. Şirket, USDC işlemlerinin pazartesi günü devam edeceğini açıkladı. USDC’nin 1 dolara sabit kalacağına vurgu yapıldı. Circle, USDC‘nin arkasında duracağına dair taahhüt verdi ve gerekirse dış kaynak arayacaklarını açıkladı.

Circle USDC Islemleri Pazartesi Gunu Devam Edecek

Circle’dan USDC Açıklaması

Krizin odağında Circle’dan USDC işlemlerine ilişkin kritik bir açıklama yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada, Signature Bank’ın Signet ağı aracılığıyla USDC işlemlerinin pazartesi gününe kadar işleme alınmayacağını bildirdi. USDC’nin zincir üzerinde 7/24 kullanılabildiği, ihraç ve itfa işlemlerinin ise ABD bankacılık sistemi çalışma saatleri ile sınırlı olduğu ifade edildi.

Açıklamada USDC’nin nakit ve ABD hazine bonolarının bir kombinasyonu ile yüzde 100 teminatlandırıldığı belirtildi. USDC’nin yüzde 77’sine karşılık gelen 32,4 milyar doların üç ay ve daha kısa vadeli hazine bonolarıyla teminatlandırıldığı aktarıldı. 9,7 milyar doların (yüzde 23) ise çeşitli kurumlarda nakit olarak tutulduğu ve bu kurumlardan sadece birinin SVB olduğu kaydedildi.

SVB‘de kalan 3,3 milyar dolarlık fonu almaya hazır olduklarını belirten Circle, FDIC’e güvendiklerini bildirdi. Rezervlere ilişkin de bilgi veren şirket, geçen hafta riskleri azaltmak için harekete geçtiklerini ve BNY Mellon’a 5,4 milyar dolar yatırdıklarını açıkladı. USDC rezervlerinin 1 milyar dolarlık kısmının Customers Bank’ta tutulduğu aktarıldı. Signature Bank’ta USDC için işlem ve takas hesapları tutulduğu ifade edilirken, Silvergate’teki rezervlerinin aktarıldığı kaydedildi.

Açıklamada FDIC’in tasfiye süresinden (perşembe) önce başlatılan işlemlerin pazartesi günü işleme alınmasının mümkün olabileceğine dikkat çekildi. SVB’den geri dönüşün zaman alabileceği de ifade edildi. Böyle bir durumda Circle, USDC’nin arkasında duracağına dair taahhüt verdi. Şirket, gerekirse harici sermaye dahil olmak üzere kurumsal kaynakları kullanarak açığı kapatacağını bildirdi.

Circle’ın açıklamasının ardından USDC, 0,97 dolara kadar yükseldi. USDC, 1 dolarlık çıpasından uzaklaşarak 0,88 dolara kadar gerilemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala