bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,063.16 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.33 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 560.39 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515149 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496481 7.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155457 1.21%

ABD’de Bankacılık Krizi Büyüyor: Signature Bank da İflas Etti

signature bank kripto baglantili mevduatlarini azaltacakrrf

ABD’de Silicon Valley Bank‘ın ardından Signature Bank da iflas etti. New York merkezli kripto dostu Signature Bank‘a kayyum atandı. Signature Bank’ın 110 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyordu. Hazine Bakanı Yellen ve Fed Başkanı Powell’ın ortak açıklamasında, bankaların kurtarılmayacağı belirtildi. Açıklamada, mudilerin bugünden itibaren paralarına erişebilecekleri ifade edildi.

Signature Bank’a da Kayyum Atandı

New York Finansal Hizmetler Departmanı, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından mevduat sahiplerini korumak için Signature Bank‘a kayyum atandığını duyurdu. Signature Bank’ın 31 Aralık 31 Aralık 2022 itibarıyla yaklaşık 110,4 milyar dolarlık varlığı ve yaklaşık 88,6 milyar dolarlık mevduatı bulunuyordu. Bankanın FDIC tarafından sigortalı olduğu da belirtildi.

Bankalar Kurtarılmayacak, Mudiler Paralarına Erişebilecek

Diğer yandan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fed Başkanı Jerome Powell ve FDIC Başkanı Martin Gruenberg, SVB ve Signature Bank‘taki gelişmelere dair bir açıklama yaptı. SVB kararının tüm mevduat sahiplerini tamamen koruyacak şekilde tamamlanmasını sağlayacak eylemleri onayladığı bildirildi.

fed ve fdic bir kurtarma fonu icin gorusmeler yapiyor 2

Açıklamada, mudilerin 13 Mart Pazartesi gününden itibaren paralarının tamamına erişebilecekleri ifade edildi. Açıklamada, hissedarlar ve belirli teminatsız alacaklıların korunmayacağı kaydedildi. SVB kararıyla ilgili hiçbir kaybın vergi mükellefleri tarafından karşılanmayacağı aktarıldı.

25 Milyar Dolarlık Ek Kaynak

Fed, bankanın herhangi bir likidite baskısını ele almaya hazır olduğunu bildirdi. Ayrıca mevduat kurumlarına bir yıla kadar kredi sağlayacak ek finansman için Banka Vadeli Finansman Programı’nın (BTFP) oluşturulacağı ifade edildi. ABD Hazine Bakanlığı, programa Borsa İstikrar Fonu’ndan 25 milyar dolara kadar kaynak sağlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala