bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Çin’in Zhengzhou Şehrinden Metaverse Adımı

cinin zhengzhou sehrinden metaverse adimidsd

Kısa süre önce Çin’in Jiangsu Eyaletinin başkenti Nanjing Şehri, Çin Blockchain Teknolojisi ve Uygulama İnovasyon Platformu’nun açılışını yaptı. Bu hükümet destekli platform ile amaçlanan ülke genelinde metaverse araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmekti. Son olarak Çin’in bir başka şehri de metaverse hamlesi ile gündeme geldi.

Çin Şehri, Metaverse Sektörü Gelişimi için Politika Taslağı Yayınladı

Çin’in Henan Eyaletinin başkenti Zhengzhou, bölgede faaliyet gösteren metaverse şirketlerine destek sağlamak için tasarlanmış bir dizi politika önerisini duyurdu. Bu girişimlerin bir parçası olarak belediye yönetimi, sektördeki büyümeyi ve gelişmeyi desteklemek için 1,42 milyar dolar değerinde özel bir fon oluşturmayı planlıyor.

cinin zhengzhou sehrinden metaverse adimier

Hükümet taslağına göre; merkezlerini Zhengzhou’ya taşımayı seçen metaverse şirketleri, 28.34 milyon $’a (200 milyon yuan) kadar başlangıç ​​sermayesi yatırımı alma fırsatına sahip olacak. Ek olarak, bu şirketler, kira sübvansiyonları da dahil olmak üzere çeşitli diğer avantajlardan yararlanmaya hak kazanacak.

Fon tahsisinin kesin tarihi şu an için açıklanmadı. Finansman politikalarını açıklamanın yanı sıra, Zhengzhou belediye hükümeti, şehirdeki metaverse gelişimi için uzun vadeli vizyonunu da özetledi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala