bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

Çin ve Brezilya’dan ABD Dolarına İlişkin Yeni Karar

cin ve brezilyadan yeni abd dolari karari

Dünya genelinde son dönemde hükümetler, ABD dolarına olan bağımlılığından uzaklaşmak için yeni ortaklıklar kuruyor. Kısa biri süre önce Suudi Arabistan, ABD dolarına olan bağımlılığından uzaklaşmak için Çin, Rusya, Hindistan, Pakistan ve dört Orta Asya ülkesiyle ticaret ittifakına girdiğini açıkladı. Bu olayın ardından Çin ve Brezilya’dan benzer bir karar geldi.

Çin ve Brezilya ABD Doları ile Ticareti Askıya Alıyor

Brezilya hükümeti tarafından yapılan son açıklamada, Çin ve Brezilya’nın ABD doları ile ticaret yapmayı bırakacağı ve ülkelerin kendi para birimlerinde ticaret yapacakları ifade edildi. Yapılan bu anlaşma, ABD ekonomik hakimiyetinin en büyük rakibi olan Çin’in ve Latin Amerika’nın en büyük ekonomisi olan Brezilya’nın devasa ticari ve finansal işlemlerini doğrudan yürütmesini sağlayacak.

cin ve brezilyadan yeni abd dolari karari 2

Konu hakkında Brezilya Ticaret ve Yatırım Teşvik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “Aldığımız bu karardan beklentimiz, bunun maliyetleri düşürmesi, ikili ticareti daha da teşvik etmesi ve yatırımları kolaylaştırması.” ifadeleri kullanıldı. Bununla birlikte Çin, 2022 yılında 150.5 milyar dolarlık rekor ikili ticaret hacmiyle Brezilya’nın en büyük ticaret ortağı konumunda yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala