bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,944.13 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 601.48 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 141.97 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527452 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466823 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148764 3.10%

ABD Banka Düzenleyicilerinden Yeni Araştırma

abd banka duzenleyicilerinden yeni arastirma

Silicon Valley Bank’ın kapatılmasıyla başlayan süreç, ABD’nin bankacılık sektörünün sorgulanmasına neden olmuştu. ABD’nin bankacılık düzenleyicileri, başarısız teknoloji bankalarının liderleri için bir araştırma başlattı.

FDIC Cephesinden Başarısız Banka Liderlerine Araştırma Hamlesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankalarından birisi olan Silicon Valley Bank, geçtiğimiz haftalarda ABD’li düzenleyici kurumlar tarafından kapatıldı. Yapılan bu hamle sonrasında Silicon Valley Bank, ABD’nin en büyük bankacılık başarısızlıkları arasında yer aldı. ABD’de bankacılık sektörü sorgulanmaya devam ederken, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), başarısız teknoloji bankalarının yöneticilerini araştırıyor.

abd banka duzenleyicilerinden yeni arastirma 2

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Signature Bank ve Silicon Valley Bank liderlerini bankaların iflasından sorumlu tutmak için yaptıkları eylemleri soruşturmaya başladı. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı Martin Gruenberg, yürütülen bu soruşturma ile birlikte, iflas eden bankaların kötü yönetimlerini ve özellikle de Signature Bank’taki dijital varlıklarda tehlikeli iş yoğunlaşmalarının detaylandırılacağını ifade etti.

Martin Gruenberg açıklamasında, şirketlerin üst düzey yetkililerinin “bankalara verdikleri zararlar ve bankaların yönetimindeki ihmalleri nedeniyle” bir incelemeye tabii olacağını ifade etti. Son olarak Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), yürütülen soruşturma kapsamında 128 milyar dolarlık bir sigorta fonunun zararını nasıl karşılayacağını da bulmayı hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala