bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Brezilya’dan Dijital Real İçin İlk Adım

Brezilyadan Dijital Real Icin Ilk Adim

Brezilya Merkez Bankası, ülkedeki finansal hizmetleri yaygınlaştırmak için yeni adımları uygulamaya sokuyor. Anlık ödeme sistemi Pix’i 2020 yılında hayata geçiren Brezilya, dijital para birimi için de ilk adımı attı. Brezilya Merkez Bankası, dijital para birimi (dijital real) pilot projesinin dün başladığını duyurdu.

Brezilyadan Dijital Real Icin Ilk Adim2

Dijital Real’in Test Süreci Başladı

Brezilya Merkez Bankası, dijital para pilot projesini başlattı. Dijital real, kamu tahvillerinin alım-satım sürecinde test edilecek. Testlerin başarı ile sonuçlanması halinde 2024 yılının sonlarına doğru resmen uygulamaya alınacak. Brezilya Merkez Bankası Girişim Koordinatörü Fabio Araujo, dijital real’in dağıtılmış defter teknolojisi üzerinden yürütülen bir ödeme aracı olarak inşa edileceğini açıkladı. Böylece finans ve ödeme şirketlerinin tokenize mevduatlar yoluyla perakende finansal hizmetleri desteklemesi amaçlanıyor.

Araujo, dijital real‘in maliyetleri düşüreceğini ve insanlara finansal sisteme katılım imkanı getireceğini ifade etti. Ayrıca kredi maliyeti ve yatırım getirilerini iyileştirebileceğini kaydetti. Araujo, bankaların CBDC ile çok ilgilendiğini ve yapılan görüşmelere çok ilgi gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Brezilya yeni nesil ödeme sistemleri ile en fazla ilgilenen ülkeler arasında yer alıyor. Merkez Bankası, son yıllarda bankaların uyguladığı yüksek faiz oranlarına paralel yeni düzenlemeleri test etmeye başlamıştı. Yeni düzenlemeler fintech, ödeme sistemleri ve kripto paralar gibi alanlarda gelişimi beraberinde getirdi. Diğer yandan Brezilya Meclisi, kasım ayında kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılmasını kabul eden yasa tasarısı onaylanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala