bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin, Ulusal Blockchain Standartlarını Yükseltmeyi Hedefliyor

alpha sigma blockchain fonu icin 100 milyon dolar toplayacakt

Blockchain teknolojisi hemen hemen birçok ülkede kullanılmaya başlandı. Son olarak Çin hükümeti, blockchain sektöründeki ilerlemeleri yakın bir şekilde takip ediyor ve şimdi 2025 yılına kadar endüstri geliştirme standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

Çin, Blockchain Faaliyetlerini Genişletmek İstiyor

Çinli yetkililer, kripto para birimleri konusundaki katı duruşlarına rağmen, blok zinciri teknolojisine güçlü bir şekilde odaklanarak fintech endüstrisini aktif olarak geliştiriyorlar. 28 Mart’ta, Çin fintech endüstrisi için bir bekçi olan Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT), 2025 yılına kadar blockchain teknolojisi geliştirme standartlarını iyileştirmeyi planladığını söyledi.

blockchain exchange industrial information.1.2

Çin, bu yıl içinde blok zinciri ve dağıtılmış defter teknolojisi standartları sisteminin tasarım düzeyi hakkında netlik kazanmayı planlıyor ve halka taslak üzerinde daha fazla girdi yapması için 28 Nisan’a kadar süre veriyor. Bu gelişme, Çin’in belirli teknolojik gelişmeler için 2025 yılını belirlediği “Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2035 Vizyonu”na yönelik 5 yıllık planıyla da uyumludur.

Bu tür gelişmeler, blockchain’in “güçlenmek” için bir hedef olarak listelendiği ve iletişim ekipmanı, temel elektronik bileşenler ve anahtar yazılım gibi sektörlerin kalitesinin iyileştirileceği dijital endüstrileri içeriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala