bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,677.06 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.46 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.73 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 142.53 1.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517388 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465005 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148046 1.38%

BNP Paribas, CBDC Kullanımını Teşvik Etmek için Adımlar Atıyor

bnp paribas cbdc kullanimini tesvik etmek icin adimlar atiyor

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan BNP Paribas, CBDC kullanımını yaygınlaştırmak adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. BNP Paribas’ın kurumsal müşterileri Bank of China sistemine bağlantı yoluyla Çin’in e-CNY’sine bağlanabilecek.

BNP Paribas’tan Yeni CBDC Hamlesi

South China Morning Post haberine göre Fransa merkezli BNP Paribas, cüzdanları banka hesaplarına bağlayarak Çin’in dijital yuanının kullanımını teşvik etmek adına adım atıyor.

Yeni hamle ile birlikte BNP Paribas’ın kurumsal müşterileri, Bank of China’nın sistemine bir bağlantı aracılığıyla Çin’in merkez bankası dijital para birimine (CBDC) ya da bilindiği şekliyle “e-CNY” dijital para birimine bağlanabilecek.

bnp paribas cbdc kullanimini tesvik etmek icin adimlar atiyor 2

Bank of China, Çin’in dijital para işini yürütme yetkisine sahip olan sekiz bankadan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Habere göre, BNP Paribas, yapmış olduğu açıklamada, sistemin müşterilerin “dijital yuan cüzdanlarını (onların) banka hesaplarına” bağlayarak CBDC’nin “verimli, gerçek zamanlı ve rahat” kullanımını sağlayabileceğini dile getirdi.

Banka bununla birlikte CBDC’nin akıllı sözleşmeler, tedarik zinciri finansmanı ve sınır ötesi ödemeler için kullanımını araştıracağını da dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala