bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

ABD’nin Bir Eyaleti CBDC’yi Yasakladı

ABDnin Bir Eyaleti CBDCyi Yasakladi2

ABD’nin Kuzey Carolina eyaleti, resmi kurumların merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ödeme kabul etmesini yasakladı. Karar oy birliği ile alınırken, eyalet CBDC ile ilgili herhangi bir teste katılmayacak.

ABDnin Bir Eyaleti CBDCyi Yasakladi

Kuzey Carolina’da CBDC Yasaklandı

Kuzey Carolina Temsilciler Meclisi, eyalet kurumlarının CBDC ile ödeme almasını yasakladı. Karar 118 üyenin oybirliğiyle kabul edildi. Eyaletin Fed’in CBDC ile ilgili herhangi bir pilot uygulamasına katılımı da yasaklandı.

CBDC’lere yönelik gizlilikle ilgili önemli eleştiriler yapılmıştı. Başkanlığa adaylığını koyması beklenen Florida Valisi Ron DeSantis, kendi eyaletinde CBDC kullanımına karşı çıktığını açıklamıştı. Temsilci Tom Emmer ise CBDC’lerin siyasi bir araç olarak silah haline gelebileceğini ifade etmişti. 10 milyonun üzerinde nüfusu olan Kuzey Caroline’nın Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler daha fazla koltuğun sahibi.

ABD’nin en büyük rakibi Çin, CBDC konusunda önde gidiyor. Çin, dijital yuanın yaygın kullanımı için bazı çalışmalar başlatmıştı. Ülkenin bir eyaletinde memur maaşlarının CBDC ile ödeneceği belirtilmişti. Avrupa Birliği de iki yıldır dijital euro testlerini sürdürüyor.

Fed, CBDC’nin önceki adımı olarak görülen FedNow’ın temmuz ayına kadar aktif hale geleceğini açıklamıştı. FedNow ile finans kurumları ve işletmeler arasındaki ödemelerin hızlandırılması amaçlanıyor. Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz da CBDC karşıtı bir yasa tasarısı sunmuştu. Ted Cruz, “Çin, Bitcoin’i neden sevmiyorsa o yüzden seviyorum” ifadesini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala