bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,828.49 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.54 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 558.88 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 133.41 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514681 3.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44904 2.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129145 2.57%

Blockchain Müzik Platformu Audius Hacklendi!

blockchain muzik platformu audius hacklendi

Kripto para ve Blockchain sektörünün artan popülaritesiyle birlikte bu alana yapılan hack saldırılarının sayısı da artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde NFT pazar yeri Premint‘in saldırıya uğradığını ve yüzlerde NFT‘nin çalındığını aktarmıştık. Bu kez Blockchain müzik platformu Audius hacklendi.

Müzik Platformu Audius, Hack Saldırısıyla Karşı Karşıya Kaldı

Blockchain tabanlı müzik paylaşım platformu Audius, 1.8 milyon değerinde hack saldırısına uğradı. Audius platformu, kötü niyetli bir yönetim teklifini kabul etti. Kötü niyetli bu teklif, topluluk oylamasıyla onaylandı. Teklifin sonuçlanmasıyla birlikte hacker 1.8 milyonluk Audius tokenı ele geçirdi.

blockchain muzik platformu audius hacklendi

Merkeziyetsiz müzik akışı protokolü Audius, bir hacker’ın kötü niyetli yönetim oyu kullanarak topluluk hazinesinden fon çaldığını bildirdi.

Güvenlik firması CertiK‘e göre, hacker Audius’un yönetim sistemi tarafından kullanılan akıllı sözleşmedeki belirli yapılandırmaları başarıyla değiştirdi.

Hacker daha sonra topluluk hazinesinden 18 milyon değerinde AUDIO token transferini talep eden bir yönetim önerisi (Teklif 85) oluşturup onaylamaya başladı. Zincir verilerine göre, saldırı Cumartesi günü gerçekleşti.

Çalınan tokenlerin piyasa değerinin 6 milyon dolardan fazla olduğu tespit edildi. Hacker, piyasadaki oynaklık nedeniyle 705 Ethereum’a (1,1 milyon dolar) sattı. Çalınan diğer fonlar ise hala hacker’ın adresinde duruyor.

Audius tarafından yapılan son açıklamada, akıllı sözleşmedeki sorunların tespit edildiği ve düzeltildiği aktarıldı. Audius sözleşmelerini ve AUDIO tokenlerini de durdurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala