bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,944.86 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.69 1.22%
bnb
BNB (BNB) $ 594.40 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 153.64 6.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518746 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465732 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150924 2.91%

Birleşik Krallık düzenleyicisinden dijital Sandbox adımı

birlesik krallik duzenleyicisinden dijital sandbox adimi

Birleşik Krallık‘ın mali düzenleyici organı Finansal Davranış Otoritesi (FCA), firmaların yeni ürünleri ve hizmetleri test etmelerine imkân sağlayan Dijital Sandbox’ın sürekli bir platform olarak faaliyete geçeceğini duyurdu. Bu gelişme, bankacılık, yatırım, kredi verme, ödeme işlemleri, sigorta ve emeklilik sektörlerinde yenilikçi kavramlarla daha erken tanışma ve onları deneme fırsatı sunacak.

FCA, Dijital Sandbox’ın Kalıcı Versiyonunu Kullanıma Açıyor

Birleşik Krallık’ın mali düzenleyici organı olan Finansal Davranış Otoritesi (FCA), şirketlerin yeni ürünlerini daha geliştirme süreçlerinin başında test edebilmeleri amacıyla Dijital Sandbox’ın sürekli bir hali üzerinde çalışıyor.

FCA’nın bu deneme platformu, bankacılık, yatırım, borç verme, ödeme işlemleri, sigortacılık ve emeklilik alanlarındaki yenilikçi fikirlere açık olacak. Her yeni fikirle düzenleyiciler, sürecin erken evrelerinde tanışıp, teknik testlerin ilerleyişini izleyecekler.

Düzenleyici organ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İki başarılı deneme süreci sonrasında, dijital deneme sahamız 1 Ağustos 2023 tarihinde kalıcı bir şekilde hizmete girecek. Bu platform, yenilikçi firmalara, yeni kurulan şirketlere ve veri sağlayıcılara daha geniş ölçekte erişim imkanı sağlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala