bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,087.97 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,104.25 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 574.50 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 177.79 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513757 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467969 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151933 0.99%

Birleşik Krallık’ta kumar önerisine ret

Birlesik Krallikta kumar onerisine ret2

Birleşik Krallık hükümeti, kripto paraların kumar olarak düzenlenmesi teklifini reddetti. Hükümet, kumar önerisinin riskler ile başa çıkma açısından etkili olmadığını bildirdi. Ayrıca küresel kripto kurallarına uyum konusunda geride kalınabileceği ifade edildi.

Birlesik Krallikta kumar onerisine ret666

Birleşik Krallık hükümeti, kumar teklifini kabul etmedi

Hükümet, mevcut tekliflerinin FTX gibi olayların yarattığı riskleri daha iyi ele aldığını ifade etti. FTX’in iflasından dersler çıkardığını bildiren Hazine, kumar yasasının kripto riskleriyle başa çıkmadığını vurguladı.

Avam Kamarası Hazine Komitesi, hükümetin kripto sektörüne çok yumuşak davrandığı yönünde görüş beyan etmişti. Hazine’nin yanıtında, “Hükümet, Komite’nin bireysel kripto ticareti ve yatırımına ilişkin tavsiyesine kesinlikle katılmamaktadır” denildi.

Hükümet, kumar gibi düzenlenmesinin risk faktörlerini ele almasının olası olmadığı kaydedildi. Kumar düzenlemesinin bilgi ticareti ve piyasa manipülasyonu gibi sorunları çözmeyeceğine vurgu yapıldı. Kumar düzenlemesi tavsiyesinin, küresel kripto standartlarında sapmalara yol açacağı aktarıldı.

Açıklamada, Finansal İstikrar Kurulu’nun tavsiyelerine atıfta bulundu. Söz konusu düzenlemenin kriptoyu denizaşırı ülkelere iteceği uyarısı yapıldı. Rishi Sunak, İngiltere‘yi kripto merkezi haline getirmek istediğini söyledi. Finansal Davranış Otoritesi (FCA), finansal promosyon kurallarına aykırı olabilecek meme’lerin, kullanıcıları ciddi yasal sonuçlarla karşı karşıya bırakabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala