bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,833.91 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.44 0.16%
bnb
BNB (BNB) $ 570.38 1.05%
solana
Solana (SOL) $ 175.67 4.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513775 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464499 1.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150846 0.40%

Avustralya’da FTX’in lisansı iptal edildi

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

Avustralya finansal hizmetler düzenleyicisi (ASIC), FTX ile ilgili yeni bir karar verdi. Kurum, daha önce askıya aldığı aldığı FTX lisansını tamamen iptal etti. Şirketin işlemlerini tamamlaması için 1 yıl süre verildi.

eski ftx yoneticisinin evine fbi baskini 2

Avustralya’dan FTX Kararı

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), iflas eden kripto borsasının yerel iştiraki FTX Australia’nın lisansını iptal etti. FTX Australia’nın gelecek yıl 12 Temmuz’a kadar müşterilerle olan işlemlerini tamamlarken sınırlı finansal hizmetler sağlamasına izin verilecek.

Düzenleyici kurum, müşterilere tazminat ödemek için düzenlemeler yapacak. FTX Australia’nın yaklaşık 30 bin bireysel müşterisi vardı ve 132 şirkete hizmet veriyordu.

FTX Australia, yerel müşteriler için türev ve döviz sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Şirketin lisansı, iflasından birkaç gün sonra askıya alınmıştı. Şirketin ve yan kuruluşu FTX Express’in yeniden yapılandırılmasına için danışmanlık şirketi KordaMentha’dan gönüllü yöneticiler atanmıştı.

FTX’in yeniden faaliyete geçmek için çalışmalar yaptığı bildirilmişti. Yeniden yapılandırma ekibinin, bu çerçevede görüşmeler yaptığı ve fon arayışı içinde olduğu aktarılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala