bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,320.83 2.18%
bnb
BNB (BNB) $ 603.91 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.83 1.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51894 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469799 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150108 1.53%

Binance, Almanya’da geri adım attı

binancee belcikadan kotu haber

Kripto para borsası Binance, Almanya’daki lisans başvurusunu geri çekti. Düzenleyici baskısı altındaki borsa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’dan çıkma kararı almıştı. Şirket, kararın değişen piyasa koşullarından kaynaklandığını bildirdi.

Binance ile Arjantinin yollari ayrildi

Binance’ten Almanya kararı

Binance’in Avrupa’da işleri istediği gibi gitmiyor. Borsa, Alman mali düzenleyicisi BaFin‘den lisans almak için yaptığı başvuruyu geri çekti. Şirket, daha önce Avusturya, Belçika ve Hollanda pazarından çıkacağını bildirmişti.

Şirketten yapılan açıklamada, “Binance, BaFin başvurusunu proaktif olarak geri çektiğini teyit ediyor” denildi. Açıklamada hem küresel piyasadaki hem de düzenlemelerdeki durumların önemli ölçüde değiştiğine vurgu yapıldı. Borsanın Almanya‘da uygun lisanslama için bşavuru niyetinde olduğu da belirtildi. Haziran ayından BaFin’in başvuruyu reddedeceği iddia edilmişti. Binance, o dönemde yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü bildirmişti.

Borsa üzerinde ABD‘de uzun süredir devam eden baskılara Avustralya ve Avrupa ülkeleri katıldı. Fransa, bir süre önce Binance hakkında soruşturma başlatmıştı. Şirkette işlerin iyi gitmediği de belirtilirken, kritik konumdaki yöneticiler peş peşe istifa etmişti. Binden fazla çalışan ile yolların ayrıldığı belirtilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala