bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,720.80 1.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,022.97 0.52%
bnb
BNB (BNB) $ 592.84 0.58%
solana
Solana (SOL) $ 152.55 5.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517187 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463966 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150437 1.80%

Bank of China’dan İlk Tokenize Menkul Kıymet İhracı

bank of chinadan ilk tokenize menkul kiymet ihraci

Son dönemde büyük şirketlerin ve bankaların Blockchain alanına yönelmeleri hız kazanmış durumda. Bu noktada Çin’in en büyük bankalarından birisi olan Bank of China, önemli bir Blockchain hamlesi gerçekleştirdi.

BOCI, Ethereum Blockchain Ağı Üzerinden Bir İlki Gerçekleştirdi

Bank of China’nın yatırım bankası olan Bank of China International (BOCI) tarih yazdı. Bu noktada BOCI, Hong Kong’da Ethereum Blockchain ağı üzerinden, 200 milyon offshore renminbi (yaklaşık 28 milyon dolar) değerinde tamamen dijital bir yapılandırılmış menkul kıymet çıkararak, bu türde bir menkul kıymet ihraç eden ilk Çinli finansal kurum oldu.

bank of chinadan ilk tokenize menkul kiymet ihraci 2

Gerçekleştirilen işleme aracılık eden ve BOCI’nin iş ortağı olan dünyanın en büyük bankalarından UBS konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Bu, Hong Kong ve İsviçre yasalarına göre düzenlenmiş ve Ethereum Blockchain ağı üzerinden tokenize edilmiş olan ilk finansal ürünü temsil ediyor. Bu işlem sayesinde düzenlenmiş menkul kıymetlerin bir Blockchain ağı üzerinde başarıyla sunulması sağlandı.

Son olarak gerçekleştirilen hamle, UBS’in Aralık ayında İngiliz ve İsviçre yasalarına göre izin verilen bir Blockchain ağı üzerinde 50 milyon dolar değerinde tokenize edilmiş sabit oranlı bir nota çıkarmasının hemen ardından geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala