bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

Arbitrum’da Sahte Airdrop Uyarısı!

Arbitrumdan Sahte Airdrop Uyarisi1

Arbitrum topluluğunda merakla beklediği airdrop’un tarihi belli oldu. Arbitrum‘un yeni token’ı ARB’nin airdrop’u 23 Mart’ta yapılacak. Yaklaşan airdrop öncesinde dolandırıcılar da harekete geçti. Topluluk üyeleri kimlik avı dolandırıcılığı ile hedef alınıyor.

Arbitrumdan Sahte Airdrop Uyarisi1 1

Arbitrum Airdrop’u İçin Dolandırıcılar Harekete Geçti

Arbitrum Vakfı, 10 milyar ARB’yi airdrop yöntemiyle dağıtacağını duyurdu. ARB, Arbitrum’un DAO’ya resmi geçişine işaret ediyor. ARB sahipleri blockchain gelişimi, gelir kullanımı ve kod değişiklikleri üzerinde oy hakkına sahip olacak.

Dolandıcılar ise etkinlik öncesinde sahte airdrop girişimleri ile topluluk üyelerini hedef almaya başladı. Blockchain güvenlik şirketi Redefine, resmi bir Arbitrum airdrop’u taklit eden bir web sitesi bulduğunu açıkladı. Web sitesinin bir kullanıcıdan fonlarına erişim izni vermesini istediğini belirtiyor.

CertiK de airdrop reklamı yapan sahte bir Arbitrum Twitter hesabına tespit etti ve kullanıcıları uyardı. Scam Sniffer, airdrop’un açıklanmasının ardından Arbitrum ile ilgili 273’ten fazla kimlik avı sitesi tespit ettiğini bildirdi.

Arbitrum airdrop etkinliğinde token talebi için puan sistemi kullanılacak. Nansen’e göre Arbitrum One zincirinde köprülenen 2.3 milyondan fazla cüzdandan yalnızca 625 bin 143’ü airdrop için uygun olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala