bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,890.85 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,043.20 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 548.80 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 137.16 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497958 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448099 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148108 1.32%

Arbitrum’da Airdrop Tarihi Belli Oldu

Arbitrumda Airdrop Tarihi Belli Oldu

Arbitrum‘un yeni token’ı ARB’de airdrop tarihi belli oldu. ARB ile birlikte DAO’ya geçiş süreci de ortaya çıkmış oldu. Airdrop süreci, Arbitrum topluluğuna ayrılan payın yüksekliği ile dikkat çekti. Offchain Labs, Arbitrum‘un alternatiflerinden daha merkeziyetsiz hale getireceğini ifade ediyor.

Arbitrumda Airdrop Tarihi Belli Oldu2

Arbitrum’da Airdrop Tarihi 23 Mart

Arbitrum Vakfı, Arbritrum’un yeni token’ı olan ARB’nin 23 Mart’ta topluluk üyelerine dağıtılacağını söyledi. Arbitrum Vakfı’na göre ARB, Arbitrum’un DAO’ya resmi geçişine işaret ediyor. ARB sahipleri, kullanıcıların Ethereum blockchain’inde işlem yapmasına izin veren Arbitrum One ve Arbitrum Nova’ya ilişkin kararlarda oy kullanabilecek. Arbitrum DAO, blockchain’in nasıl yükseltileceği, gelirin nasıl kullanılacağı ve temel protokol düzeyinde önemli kararları kontrol etme gücüne sahip olacak. Arbitrum Vakfı, yatırımcılara ve temel katkıda bulunanlara yüksek sayıda token vermeyi planlıyor. Projenin yaratıcısı Offchain Labs, ARB tokenı’nın Arbitrum ekosistemini alternatiflerinden daha merkeziyetsiz hale getireceğini ifade ediyor..

ARB’nin toplam arzı 10 milyar adet olacak. Arbitrum topluluğu, token’ların yüzde 56’sını kontrol edecek. Airdrop’un toplam arzının yüzde 11,5’i Arbitrum kullanıcılarına, yüzde 1,1 DAO’lara dağıtılacak. Yüzde 44’lük dilimi ise Offchain Labs’ın yatırımcıları ve çalışanlarına gidecek. ARB token’ı sadece protokol yönetişimi için kullanılacak. Arbitrum DAO’nun yönetişim süreci ise kendi kendini yürütecek. Duyurunun ardından Arbitrum ekosistemindeki DeFi projelerinde yüzde 20’ye yakın yükselişler kaydedildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala