bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,140.92 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.96 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.45 2.30%
solana
Solana (SOL) $ 136.56 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517239 2.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457938 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145754 3.07%

Alchemix cephesinden Curve açıklaması

alchemix cephesinden curve aciklamasi

Kripto para birimi kredi verme platformu Alchemix, Curve finans korsanı tarafından çalınan 61 milyon dolarlık fonların iade edildiğini duyurdu. Bu, Vyper programlama dilinin zayıf sürümleri kullanılarak gerçekleştirilen reentrancy saldırıları sonucu 30 Temmuz’da başlayan bir olay olarak DeFi dünyasını olumsuz etkilemişti.

Curve Havuzlarından Çalınan Tüm Fonlar İade Edildi

Kredi verme platformu Alchemix, kısa zaman önce 30 Temmuz’da gerçekleşen büyük bir güvenlik ihlalinden duyduğu rahatlama sonucu önemli bir duyuru yaptı. Bu ihlal, finans korsanının Curve üzerindeki sabit havuzları kullanarak Alchemix, JPEGd ve Metronome’un havuzlarından toplamda 61 milyon doların üzerinde kripto para biriminin çalınmasıyla sonuçlandı.

Alchemix‘in alETH-ETH havuzundan 13,6 milyon dolar, JPEGd’nin pETH-ETH havuzundan 11,4 milyon dolar ve Metronome’un sETH-ETH havuzundan ise 1,6 milyon doların üzerinde para boşaltıldı. Bu büyük hırsızlık, bilgisayar korsanının Vyper programlama dilinin zayıf yönlerini ve reentrancy saldırılarını kullanarak başarıldı.

3 Ağustos’ta, Curve, Metronome ve Alchemix, çalınan fonları geri kazanmak amacıyla bir araya gelerek, ortak bir çaba başlattıklarını açıkladı. Bu süreçte, ele geçirilen fonların yüzde 10’unu ödül olarak sunma kararı aldılar ve hırsızları kalan yüzde 90’ı geri getirmek için 7 milyon dolara yakın bir teşvikle ikna etmeye çalışıldı.

Söz konusu yöntem işe yaradı ve korsan, hata ödülünü kabul ederek fonların iadesine başlamayı kabul etti. Bu olay, kripto dünyasında ender görülen bir durum olan tüm çalınan varlıkların iadesiyle sonuçlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala