bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Alchemix (ALCX) Nedir? ALCX Coin Yorum ve Geleceği 2022

Alchemix (ALCX)

Bu yazımızda ALCX coin nedir, kripto para birimi Alchemix (ALCX) nedir, ALCX coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte ALCX coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Alchemix (ALCX), kredilerin zaman içinde kendilerini otomatik olarak geri ödediği, Ethereum tabanlı bir merkezi olmayan finans (DeFi) borç verme platformudur.

Alchemix’te, kullanıcılar ödünç almak için teminat olarak stablecoin’ler yatırıyor ve bu teminat Yearn.Finance kasalarında getiri sağlıyor. Ödünç alınan sentetik varlıklar, otomatik olarak geri gönderilen ve oluşturuldukça orijinal krediye uygulanan getiri ile desteklenir. Alchemix, kredi verme sürecini otomatikleştiren ilk kayda değer DeFi platformudur ve bu olağanüstü işlevselliği, DAI ve Yearn.Finance gibi DeFi ürünleriyle güçlü birleştirilebilirlik ile elde eder.


Alchemix (ALCX) Nedir?

Alchemix, zaman içinde kendini otomatik olarak geri ödeyen esnek kredilerle son derece rekabetçi bir alanda kendini farklılaştıran merkezi olmayan bir finans (DeFi) kredi platformudur. Alchemix, tasarımında yerleşik olarak, kripto destekli kredileri geri ödeme sürecini otomatik hale getirir, böylece bol zaman içinde Alchemix kripto platformundaki tüm krediler yeterince geri ödenir ve tasfiyeler asla gerçekleşmez. Birçok stabilcoin destekli DeFi ödünç verme platformu mevcut olsa da, çoğu krediyi teminat altına almayı ve ödemeyi yönetmeyi kullanıcıya bırakıyor. Alchemix, stablecoin destekli krediler almak isteyen kullanıcılar için bu süreci otomatikleştirmeyi amaçlıyor. 

Alchemix kredi geri ödeme süreci şu şekilde çalışır: Kullanıcılar, bir kullanıcının gelecekteki getirisini simgeleyen sentetik bir protokol tokeni olan alUSD’yi basmak için Alchemix’e teminat olarak DAI (Ethereum üzerine inşa edilmiş bir sabit para) yatırır. Yatırılan DAI daha sonra Yearn.Finance kasalarında getiri oluşturmak için kullanılır ve getiri, krediyi ödemek için kullanılır. Mevduat sahibinin niyetine bağlı olarak, alUSD gibi sentetik varlıklar tekrar DAI’ye dönüştürülebilir ve daha sonra fiat ile takas edilebilir veya Alchemix stake havuzlarında veya likidite havuzlarında daha da fazla getiri sağlayacak şekilde çalıştırılabilir. 

Bir kullanıcının genellikle başka bir yerde manuel olarak tamamlaması gereken bu geri ödeme işlemi, Alchemix kripto platformunda otomatikleştirilir. alUSD sürekli Yearn.Finance’tan elde edilen getiri olarak aktığı için, getiri tahakkuk ettikçe krediyi ödemek için alUSD’nin arzı otomatik olarak 1:1 oranında DAI’ye dönüştürülür. Alchemix’in Yearn.Finance ve DAI gibi DeFi ürünleriyle bağlantısı, birleştirilebilirlik veya bir kripto ürününün işlevselliği artırmak için alandaki diğer ürünlerle etkileşime girme yeteneği olarak bilinen bir özelliktir. 

1 1

Alchemix Kripto Protokolünün Dönüştürücüsü

Alchemix kredisi alırken, kullanıcılar DAI’yi Alchemix kasalarına yatırır. Bunu yaptıklarında, %200 teminat oranına kadar veya yatırılan her iki DAI için bir alUSD’ye kadar borç alabilirler . Bu, birçok DeFi kredi verme platformu için standart bir uygulamadır, ancak Alchemix’in modeli, bir kullanıcının borçlarını otomatik olarak ödemek için Yearn.Finance kasaları aracılığıyla verim çiftçiliğinden yararlanır. Kullanıcılar, borçlarını ödemek için giderek daha geniş bir ürün yetiştirme stratejisi yelpazesinden seçim yapabilirler.

Kullanıcılar alUSD’yi basmak için Alchemix ile DAI yatırdıktan sonra bir dizi seçeneğe sahip olurlar. Alchemix kripto protokolü, platformun Transmuter adı verilen sentetik belirteçleri için bir sabitleme mekanizması kullanır . Kullanıcıların 1:1 oranında alUSD’yi DAI ile değiştirebilmelerini sağlar. Yearn.Finance kasalarından elde edilen verim, Transmuter’a gönderilir ve aktıkça sürekli olarak DAI’ye dönüştürülür. Kullanıcılar, alUSD’lerini, yatırdıkları miktarla orantılı olarak DAI ile ödüllendiren Transmuter akıllı sözleşmesine yatırabilirler. Bu DAI ödüllerini geri çektiklerinde, eşit miktarda alUSD yakılır. Kullanıcılar ayrıca alUSD’lerini DAI’ye geri değiştirmek için Dönüştürücü’yü kullanabilirler; bu, fiat’ta bir satın alma yapmak için kripto destekli kredi alınmışsa fiat para birimine dönüştürmek daha kolaydır. 

Her zaman, bir kullanıcının kredi teminatlandırma oranı en az %200 olmalıdır. Teminat oranı bu seviyenin altına düşerse, kullanıcı uygun teminat seviyesini korumak için teminatının bir kısmını tasfiye etmeyi seçebilir. Getiri üretimi nedeniyle teminatlandırma oranı %200’ü aşarsa, kullanıcı tekrar %200 teminat oranına ulaşana kadar DAI çekebilir veya daha fazla alUSD basabilir. Esneklik adına, kullanıcılar ayrıca Alchemix sisteminde aynı muameleye tabi tutulan alUSD veya DAI ile borçlarını ödeyerek, kripto kredilerini erken kapatabilirler. Bir kullanıcının sıfır alUSD borcu kaldığında, yatırdığı tüm teminatları geri çekebilir. 

Alchemix Stake ve ALCX Likidite Havuzları

Alchemix, borç verme mekanizmasını kolaylaştırmak için likidite havuzlarına ve stake havuzlarına katkıda bulunmak için platform katılımcılarına güveniyor. Bu havuzlar ayrıca kullanıcılara alUSD gibi sentetik varlıklarından daha fazla getiri elde etme fırsatı sunar. Alchemix stake havuzlarında stake etme veya Alchemix likidite havuzlarına likidite sağlamanın bir ödülü olarak, kullanıcılar orantılı miktarda ALCX tokeni kazanabilirler.

Platformun piyasaya sürülmesiyle birlikte iki bahis havuzu vardır:

  • alUSD: Kullanıcılar, ALCX kazanmak için alUSD’yi stake edebilirler. Bu havuz, alUSD için 1 USD’ye mümkün olduğunca yakın bir sabit belirlemeye yardımcı olmak için var.
  • ALCX: Kullanıcılar, ALCX kazanmak için ALCX’i stake edebilirler. Bu havuz, riskten kaçınan ALCX sahiplerinin ödül kazanmaları için daha az riskli bir fırsat sağlamak için mevcuttur.

Ayrıca Sushi Liquidity Provider (SLP) tokenlerini kullanan iki Alchemix likidite havuzu vardır: 

  • ALCX/ETH SLP tokenleri: Kullanıcılar, ALCX kazanmak için SLP jetonlarını stake edebilirler. Bu havuz, ALCX belirteci için likidite sağlamak için mevcuttur.
  • alUSD/DAI SLP tokenleri: Kullanıcılar, alUSD/DAI çifti yeterli likidite bulana kadar alUSD tutmayı teşvik etmek için SLP jetonlarını stake edebilirler. 

Alchemix Yönetişimi ve ALCX tokeni

Alchemix, merkezi olmayan bir özerk kuruluş (DAO) aracılığıyla platform yönetişimi için yerel tokeni ALCX’i kullanır. ALCX token sahipleri, protokol parametreleri, yeni özelliklerin geliştirilmesi, finansman ve DAO’nun kendi yapısı üzerinde oy kullanma yeteneğine sahiptir. Alchemix DAO, tüm platformun Yearn.Finance kârının %10’unu alır ve fonları geliştiricilerine ödeme yapmak, altyapı maliyetlerini karşılamak, geliştirme hibeleri vermek ve topluluğun takdirine bağlı olarak belirlenen diğer projeleri finanse etmek için kullanır. 

ALCX tokeni başlangıçta , herhangi bir erken yatırımcı veya geliştirme ekibinin kendi arzını bir kenara bırakmadan adil bir lansman yoluyla piyasaya sürüldü. Protokol, ALCX token sahiplerinin çoğunluğu platform katılımcıları olduğunda en iyi şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. 

ALCX, token arzında katı bir üst sınıra sahip değildir, ancak zaman içinde haftalık olarak ihraç etmeyi azaltan belirli bir yayın planına bağlı kalır. Erken platform katılımcılarını erken katkıları için en fazla ödüllendirir. ALCX ödülleri, lansmandan üç yıl sonra nihayet haftalık 2.200 ALCX’lik sabit bir haftalık sürüme ulaşacak. Bu programa göre, toplam token arzının bu zaman diliminin sonunda 2,4 milyon ALCX civarında olacağı tahmin ediliyor. 

Alchemix DAO, başlangıçta öngörülen token arzının %15’ini, lansmanından üç yıl sonra aldı ve diğer %5’i, protokol kodundaki olası hataları bildirdikleri için güvenlik denetçilerini ödüllendirmek için hata ödülleri için ayrıldı. ALCX tokenlerinin kalan %80’i, platformun stake ve likidite havuzlarında belirli tokenlerin stake edilmesiyle kazanılabilir. Bu mekanizma sayesinde, platforma gerçekten katkıda bulunanlar, ALCX tokenlerini alacak ve topluluk yönetimine katılma becerisine sahip olacak. 

ALCX Coin Yorum ve Geleceği

Mart 2021’de piyasaya sürülen Alchemix, hala çok genç bir DeFi protokolüdür. Alchemix kripto platformu nispeten yeni olsa da, daha fazla kripto para birimi ve teminat türüyle hızla uyumluluk sağlıyor ve kullanıcılara kripto kredilerinin yapısını özelleştirmek için daha fazla yol sunuyor. Alchemix, ekosistemini genişletmek için ek merkezi olmayan uygulamalar (dApps) uygulamayı da planlıyor. 

Alchemix, teminat mevduatlarının arka planda getiri sağlamasına olanak tanıyan sermaye verimli kredilerle ilgilenen kullanıcılar için halihazırda bir platformdur. Kullanıcılara, kredi yapılarını ve getiri stratejilerini kişiselleştirme, geleneksel tasfiye riski olmadan sabit paralara karşı borç alma ve kendilerini otomatik olarak amorti eden kripto destekli kredilerle az bakım gerektiren borç verme gibi çeşitli benzersiz özellikler ve faydalar sunar. Alchemix ayrıca katılımcılara, kripto kredilerinden para çekmeyi asla düşünmeseler bile, daha sonra stake edebilecekleri ve likidite sağlayabilecekleri sentetik varlıkları basmak için teminat yatırmaları için kazançlı bir fırsat sunuyor.

Alchemix (ALCX) Grafiği


ALCX Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ALCX Coin 845,97 TL TL’den işlem görüyor. ALCX Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.60% değişim gösterdi. ALCX Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 3,299,217 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 57,337,635 dolar seviyesinde.

ALCX Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ALCX Coin $ 25.98 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle ALCX Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 11,060.63 dolarla kaydetti. Bununla birlikte ALCX yılın en düşük seviyesini ise 134.98 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala