bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,869.84 2.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.30 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 591.97 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 135.94 5.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516879 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456808 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145304 3.45%

Avrupa’da DeFi için ‘ciddi risk’ uyarısı

avrupa birliginden kisisel kripto cuzdanlarina yonelik hamledsvfd

Avrupa Birliği’nin piyasa düzenleyicisi ESMA, merkeziyetsiz finansın (DeFi) ciddi riskleri konusunda uyarı yaptı. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi’nin (ESMA) yayınladığı raporda yatırımcıların DeFi‘dan zarar görebileceğine vurgu yapıldı.

Avrupa Birligi Gizlilik Odakli Kriptolari Istemiyor

ESMA, DeFi raporunu yayınladı

AB’nin kripto düzenlemesi MiCA‘nın kurallarını belirleyecek kurumlar arasında yer alan ESMA, yeni gelişen DeFi pazarını daha fazla inceleyeceğini bildirdi. Raporda, DeFi’ın spekülatif doğası, önemli operasyonel ve güvenlik açıkları ile açıkça tanımlanmış sorumlu tarafın olmaması gibi yatırımcıları tehdit eden riskleri olduğu belirtildi.

Raporda kripto piyasalarındaki yüksek oynaklık ile manipülatif işlemlerle hacimlerin şişirilmesi gibi şüpheli davranışlara yer verildi. ESMA, geçen hafta kripto hizmet sağlayıcıları için yeni önerilerini açıklamıştı.

Başka bir raporda ise DeFi’da kullanılan akıllı sözleşmelerin potansiyel olarak yenilikçi doğasına dikkat çekildi. Bu araçların finansal amaçlı saadet zincirlerinden operasyonel bellek yönetimine kadar çeşitlilik gösterebileceği belirtildi.

Küresel arenada birçok düzenleyici kurum son zamanlarda DeFi ile nasıl başa çıkılacağını arıyor. ABD’de emtia düzenleyicisi CFTC, DeFi’ı radarına almıştı. Fransa’nın mali düzenleyicisi AMF de DeFi’ın nasıl kontrol edileceği arayışı içinde. Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü, kısa süre önce bu projelere geleneksel finansla eşit muamele edilmesini önerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala