bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,038.89 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.25 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 592.89 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.88 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519096 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459641 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146231 3.32%

Ripple (XRP) yöneticisinden iddialı DeFi çıkışı

ripple monica long

Blokzincir tabanlı ödeme ağı Ripple’ın başkanı Monica Long, Cointelegraph’a verdiği demeçte sektör görünümünü değerlendirdi. 

Yılın geri kalanına dair beklentilerini açıklayan Long, 2024’te merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında büyük atılımlar bekliyor. Ripple yetkilisi, token arzı teklifleri (IPO) ve NFT furyalarının ardından bir sonraki hamleyi DeFi’da bekliyor. 

Monica Long, röportajında DeFi geleceğine dair şu ifadelere yer verdi:

“2024, Bitcoin’in ortaya çıkmasından bu yana süregelen spekülatif döngülerin kırıldığı bir sene olacak. Bu sene DeFi sektörünün uyumluluğa öncülük ederek büyük bir atılım gerçekleştirmesini bekliyorum.”

DeFi düzenlemeleri nasıl yapılacak?

Ripple yöneticisi, DeFi sektörünün finans düzenlemeleriyle uyumu konusunda dünya çapında yasa yapıcıların adımlar attığının altını çizdi:

“Merkeziyetsiz finansta mevcut kuralların uygulanması hala çok zor görünüyor.”

Monica Long, DeFi sektörünün geleneksel tarafa entegre olduğu takdirde benimsenmenin önemli ölçüde artacağı görüşünde. 

DeFi büyümeye devam ediyor

Merkeziyetsiz finans sektörü henüz on yaşına gelmemesine karşın büyük kabul gördü. CoinGecko’nun paylaştığı verilere göre sektör günümüzde yaklaşık 80 milyar dolar piyasa değerine sahip.

Kripto piyasasının toparlanmasıyla bazı DeFi platformlarının öne çıktığı görülüyor. DeFiLlama’nın paylaştığı verilere göre son ayların popüler merkeziyetsiz finans aracı Pendle’ın toplam kilitlenen değer (TVL) metriği yıl başından günümüze dörde katlandı. 2024’ün ilk günlerinde 240 milyon dolar olan TVL değeri günümüzde 1 milyar dolara dayandı.

pendle tvl

Araştırma şirketi Statista ise DeFi kullanıcılarının 2024’te pastadan pay alacağına inanıyor. Uzmanların tespitine göre yıl sonunda ortalama bir kullanıcı bin 378 dolar gelir elde dedecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala